СВЕТА ЗЕМЉА – ИЗРАЕЛ АВИОНОМ
8 дана – 20.09.-28.09.2019.

jerusalim

8 дана – полазак 20.09.2019., повратак уторак 28.09.2019.
Тел Авив – Град Јафа – Витлејем – река Јордан – Гора Кушања – Назарет – Галилејско језеро – Јерусалим Манастири јудејске пустиње – Јерихон – Мртво море

ДАН 1. петак 20.09./ Трансфер до аеродрома
Окупљање групе на договореном месту у договорено време у вечерњим часовима. Трансфер модерним туристичким аутобусом из Краљева, Крушевца, Београда, Ниша до аеродрома са успутним паузама ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2. субота 21.09./ Тел Авив – град Јафо – Лод – Маслинска Гора – Витлејем
…долазак на аеродром два часа пре лета. Пријављивање на лет, пасошка контрола. Лет за Тел Авив. По слетању, краће панорамско разгледање из аутобуса Тел Авива и древне Јафе. Одлазак у Лод, до манастира Св. Великомученика Георгија. Наставак пута, до Јерусалима и одлазак до врха Маслинске Горе, одакле се пружа поглед на читав Свети град Јерусалим. Обилазак Места Вазнесења, Пећине Оче Наш…..Вожња до Јерусалима, смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 3. недеља 22.09./ Литургија у Витлејему – Пастирско поље – Манастири јудејске пустиње
Рани одлазак у цркву Рођења Христовог у Витлејему, а која се уздиже изнад саме Витлејемске пећине. Поклоњење светињи и литургија. Повратак у хотел на доручак. Краћа вожња до Пастирских поља – места јављања анђела пастирима. Обилазак оближњих манастира јудејске пустиње (манастир Св.Теодосија Великог, Св.Саве Освећеног). Повратак у хотел. Одмор. Вечера.Ноћење.

ДАН 4. понедељак 23.09. / Ман. св.Георгија Хозевита- Сион – Зид плача
Доручак. Одлазак аутобусом до манастира Св.Георгија Хозевита, у пустињи. Обилазак светиње потом наставак вожње до Манастира Часног Крста у Јерусалиму. Наставак обиласка Јерусалима: Сион (Соба Тајне Вечере, Место уснућа Пр. Богородице, Гроба св. цара Давида), Зид Плача,остаци Соломоновог храма….Одлазак до Храма Васкрсења и поклоњење светињи над светињама – Гробу Господњем. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 5. уторак 24.09. / Маслинска Гора – Јерусалим
Доручак. Вожња аутобусом до Јерусалима и обилазак Геенске долине са старозаветним гробљем, Место страдања Св. архиђакона и првомученика Стефана, Гетсиманијски врт (место Господње молитве у ‚‚Цркви свих нација“, место Јудиног издајства, Гроб Пресвете Богородице где се налази чудотворна икона Богородице Јерусалимске.…Наставак обиласка и поклоњења светињама Светог града почиње Улицом Бола – од Протариона, затвора Господњег до Храма Васкрсења Господњег. Обилазак светиња и манастира у самом Храму. Слоободно време у Светом граду, обилазак светиња, музеја, или Новог дела Јерусалима . Повратак у хотел у Витлејем у вечерњим часовима. Вечера. Ноћење.

ДАН 6. среда 25.09./ Назарет – Кана Галилејска – Гора Блаженства – Галилејско језеро
Рани доручак. Вожња ка Галилеји, долазак у Назарет и обилазак храма Благовести у Назарету. Наставак вожње до Кане Галилејске и манастира Св.Ђорђа где се збила јеванђељска Свадба, на којој је Господ претворио воду у вино. Вожња до Галилејског језера. Паузу на Галилејском језеру коју можете искористити за вожњу бродицама које су реплика оних из апостолских времена, као и ручати у неком од ресторана који служе рибу Св.Петра. Наставак обиласка Горе Блаженстава и Капернаума. Повратак ка Витлејему. Долазак у вечерњим часовима. Вечера. Ноћење.

ДАН 7. четвртак 26.09./ – река Јордан – Гора Кушања – манастир св.Пророка Јелисеја (Закхејев дуд)
Доручак. Напуштање хотела и вожња до реке Јордан – Витавара, место Крштења Господњег. Погружавање у реци. Укрцавање у аутобус и одлазак до Горе Кушања и посета манастиру Св.Четрдесетице. Након обиласка предвиђена пауза за освежење, шопинг и ручак у ресторан-оази у Јерихону, током које путници могу посетити остатке најстаријег града на свету. Обилазак ман.Св.Пророка Јелисеја и Закхејевог дуда. Повратак у хотел. Одмор. Вечера. Ноћење.

Крстовдан у Јерусалиму

ДАН 8. петак 27.09./ Јерусалим – Мртво море- Ман.Св.Герасима Јорданског
Рани доручак или доручак за понети. Трансфер до Храма Васкрсења у Јерусалиму и присуство празничној литургији. Пауза у центру за освежење, краћи индивидуални обилазак и шопинг. Одлазак аутобусом до Мртвог мора, пауза за одмор и освежење. Повратак у хотел уз обилазак манстира Св.Герасима Јорданског. Одмор у хотелу. Вечера. Ноћење.

ДАН 9. субота, 28.09. / Тел Авив- повратак
Доручак. Трансфер групе до аеродрома. Пасошка контрола и пријава за лет. Лет за Београд, Темишвар, Софију… Слетање на аеродром, преузимање пртљага, и трансфер аутобусом до места поласка. Хаџијски растанак. Крај путовања

промо цена пакет аранжмана
(динарски + девизни део)
469€
+ динарски део већ од 23.890 динара

Аранжман обухвата:

 • Повратана авио карта за Тел Авив (из Београда, Софије, Темишвара, Будимпеште, зависно од расположивих места),
 • један комад великог кабинског пртљага (димензија 55 x 40 x 23 цм до 10кг ),
 • смештај у хотелима са мин. 3* или 4** у Витлејему (5 ноћи) 1/2 или 1/2+1 собама
 • смештај у хотелима са мин. 3* или 4** у Јерихону (2 ноћи) 1/2 или 1/2+1 собама
 • исхрану у хотелима на бази полупансиона (шведски сто- самоуслуживање),
 • услуге водича за разгледања као и услуге пратиоца групе током реализације програма,
 • превоз аутобусом или миниаутобусом туристичке класе, по програму,
 • услуге комплетне туристичке организације пута,
 • улазнице по програму (црква Оче Наш, Капернаум, Гора Блаженства, Маслинска гора, плажа на Мртвом мору )
 • трошак ангажованих миниаутобуса од цркве Св.Теодосија до ман.Св.Саве освећеног (непроходан за велике аутобусе),

Аранжман НЕ обухвата:

 • обавезан трошак од 80 € – плаћа се у Израелу по доласку ( напојнице за хотелско, ресторанско особље, возаче, водиче…)
 • индивидуалне трошкове путника, екстра хотелске услуге и трошкове који нису обухваћени датим програмом,
 • трошкове трансфера до места полазака (Краљево, Београду и Ниш- могућ уз доплату),
 • улазнице за места која се НЕ посећују у наведеном програму,
 • жичару до Горе Кушања
 • трошкове вожње бродићем и ручак у ресторану на Галилеји (риба Св Петра), око 30$
 • обавезно међународно путно здравствено осигурање (стандардно путно здравствено осигурање стаје 780 динара),
 • доплата за већи кабински или багажни пртљаг по ценовнику авио компаније,
 • додатни ангажман аутобуса или водича, ван програмом предвиђеног
  Доплате на авио лету (пртљаг, осигурање, приоритетно укрцавање, посебна места у авиону или класа), плаћају се приликом резервације.
  Доплата за посебне услуге (1/1 соба, доплата за вечеру, собу са погледом на град), могућа на упит.
  Доплата за пртљаг, багажни до 20кг стаје око 120€.
  Овлашћени инопартнер организатора је НН Тоурс Назарет.
  Напомињемо да су цене промењиве, и зависе од бројног стања, радног/нерадног дана итд. Укључују услуге организације инопартнера, ангажовање превоза, водича, улазница.

Начин плаћања: сва плаћања се врше у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке на дан уплате, готовински, платним или кредитним картицама, чековима грађана.

Динамика плаћања аранжмана:
Аранжман се може платити у целости (девизни и динарски део), готовинкси, платним/кредитним картицама, чековима грађана.
Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћуј е динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом), а девизни део на име резервације 25%, а остатак (75% дев. дела) на 3 једнаке рате до 14 дана пре поласка.

Плаћање на рате депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату:
Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћује динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом, или чековима који се одмах реализују).

Девизни део аранжмана, плаћа се на 6 једнаких месечних рата депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату најкасније 5 дана након резервације. Увећање на рате које доспевају на наплату после пута 10% на име манипулативних трошкова.

Напомињемо да је динарски део аранжмана износ, који је промењив јер представља износ авио карте!
Зависи од момента пријаве. Лет је организован комапнијом WizzAir из Темишвара Будимпеште и компанијом Air Serbia из Београда. Организатор организује трансфер из Ниша (могућ и из других градова, Београд, Чачак зависно од броја пријављених путника) до аеродрома и назад. У случају отказа аранжмана од стране путника, примењују се тарифе отказа које прописује авио компанија.

НАПОМЕНА: уколико клијент који је изабрао одложено плаћање приликом резервације, није депоновао чекове/адм. забрану 5 дана после резервације, агенција ће сматрати да је изабран начин плаћања до поласка и преостале уплате прихватати БЕЗ МОГУЋНОСТИ одложеног плаћања, односно чекове прихватати са валутом плаћања на дан предаје.

ОПИС ТРАНСФЕРА У ЗЕМЉИ:

Трансфер до аеродорма је урачунат у цену динарског дела који организатор понуди клијенту. Цена динарског дела је промењива, и зависи од момента резрвације, као и количине пртљага и цене авионске карте у моменту резервације.

ОПШТЕ НАПОМЕНЕ:
Проверите 3 дана пре путовања тачно време и место поласка!

Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр.дужине трајања обилазака, термина полазака…) и искључиво водич – пратиоц имају овлашћење да одреде дужину трајања паузе или обиласка,
За све информације дате усменим, телефонским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције.
Организатор путовања заџава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче (нпр.гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак..)
Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања
Путници који поседују инострани пасош дужни су да се информишу код надлежног конзулата о условима који важе за улазак и боравак у Израел, и да сами благовремено и уредно обезбеде потребне услове и исправе
Агенција не сноси одговорност у слућају да пограничне власти онемогуће путнику излаз тј. напуштање Р.Србије или улаз на територију Израела и у том случају ће овакав случај третирати као отказ аранжмана од стране путника.
Молимо путнике да се благовремено информишу у агенцији или на сајту М.И.П Србије о условима уласка и боравка у Израелу.
пракса је у Израелу оставити бакшиш – напојницу рецепционару, превознику, водичу (1-3 долара по особи и по дану)
Програм рађен на бази минимум 20 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута.
Обавезно благовремено проверити у агенцији регулативе везане за дозвољени пртљаг (димензија, тежина, садржај),
препоручујемо да путник изврши уплату путног осигурања, пртљага, као и осигурања у случају отказа.
ОСИГУРАЊЕ И ГАРАНЦИЈА ПУТОВАЊА:
У цену путовања није укључено путно осигурање. Организатор саветује закључење осигурања које није законом обавезно и то осигурање путне одговорности, здравствено осигурање и осигурање против незгода. Уколико Организатор и Посредник нуде путна осигурања, ради се само о посредовању. Уговор о осигурању се закључује, само између Путника и осигуравајуће компаније, коме се евентуални захтеви директно упућују. Треба да прочитате услове осигурања и обавезе из уговора о осигурању. Премије осигурања нису саставни део цене путовања и доспевају одмах при закључивању уговора о осигурању. Потписивањем Уговора, Путник потврђује да му је информисан и упућен на обезбеђење, пакета путног осигурања.
Пакет путног осигурања не покрива обавезно здравствено осигурање, те се Путнику препоручује да исто сам обезбеди, јер то може бити разлог да пограничне власти не дозволе даље путовање или да Путник мора сам платити значајне трошкове евентуалног лечења.
У складу са одредбама Закону о туризму, Организатор има гаранције путовања у висини 300.000 еура, којом се за случај А) инсолвентности Организатора путовања обезбеђују: 1. трошкови нужног смештаја, исхране и повратка Путника са путовања у место поласка у земљи и иностранству, 2. потраживања уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању, које Организатор путовања није реализовао, 3. потраживања уплаћених средстава Путника у случају отказа путовања од стране Путника, у складу са Општим условима путовања, 4. потраживања разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања и за случај; Б) накнаде штете обезбеђује накнада штете, која се проузрокује Путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза Организатора путовања, које су одређене Општим условима и Програмом путовања: 1. за потраживање уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању које Организатор путовања није реализовао и 2. за потраживање разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања. Период покрића Гаранције путовања је од датума њеног издавања па до завршетка туристичког путовања, односно до повратка Путника на уговорено одредиште. Гаранција по Уговору о Гаранцији путовања број 0142/2019 од 25.01.2019.год. закљученог са уговарачем осигурања Националном асоцијацијом туристичких агенција ПУ “YУТА”, Београд, ул. Кондина бр. 14, Полиса број 300060052 од 25.01.2018.год. Акционарског друштва за осигурање „ДДОР Нови Сад”, Гаранција путовања се активира без одлагања, односно у року од 14 дана од дана настанка осигураног случаја,код Националне асоцијације туристичких агенција ПУ “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, писаним путем или телеграмом на адресу YУТА, Београд, ул. Кондина бр. 14. или на маил: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Путник своја права за накнаду штете остварује на основу правоснанжне и извршне судске пресуде, односно, одлуке Арбитражног суда или другог вансудског решења потрошачког спора, у складу са овим Општим условима и Општим условима YUTE.)

СРЕЋАН ПУТ И ЛЕП ПРОВОД ЖЕЛИ ВАМ ВАШ ХАЛОТРАВЕЛ
Организатор путовања ТА Хало Травел, лиценца кат. ОТП бр.254 од 12.02.2010.. Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Хало Травел са којим су путници дужни да се упознају. Програм рађен на бази минимум 20 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута, као и да промени распоред у програму путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче.

Jerusalim
Maslinska gora
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian