ИЗРАЕЛ СВЕТА ЗЕМЉА
6 дана, авионом 09.11.- 14.11.2019.

galilejsko jezero

Тел Авив – Јерусалим – Витлејем – Галилејско језеро- Тиберијас – река Јордан
Назарет – Јерихон – Мртво море

Галилејско језеро

ДАН 1. петак, 08.11./ ТРАНСФЕР ДО АЕРОДОРМА
Окупљање на договореном месту. Трансфер туристичким аутобусом или минибусом ка Темишвару, Београду или Будимпешти (зависно од купљене авиокарте) у вечерњим часовима. Вожња уз паузе ради одмора и освежења…

ДАН 2. субота, 09.11./ ТЕЛ АВИВ – ЈАФО- ЛОД- ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ
Пријава за лет, пасошка контрола, укрцавање и полетање у јутарњим сатима. Слетање на аеродорм Бен Гурион, крај Тел Авива. По слетању укрцавање у аутобус, краћа вожња до древне Јафе, на обали Медитерана, на који се ослања нови и модерни Тел Авив. Укрцавање и вожња ка Јерусалиму (око 6окм) уз успутни обилазак места Лод– јеванђељске Лиде Палестинске где се налази манастри Св.Ђорђа. По доласку у Јерусалим, краћа пауза за освежење и панорамско разгледање Светог града, одлазак на врх Маслинске горе одакле се пружа најлепши поглед на град и одакле настаје већина данашњих панорамских фотографија Јерусалима… Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 3. недеља, 10.11./ ВИТЛЕЈЕМСКА ПЕЋИНА – ЈЕРУСАЛИМ
Рани одлазак у Витлејемску пећину над којом се изгради Храм Рождества Христовог. Повратак у хотел на доручак. Пауза за освежење и шопинг. Потом краћа вожња до Јерусалима и наставак обиласка града са водичем, обиласком Геенске долине са старозаветним гробљем, Гетсиманијски врт, место Господње молитве у ‚‚Цркви свих нација“, место Јудиног издајства, Гроб Пресвете Богородице…наставак обиласка Улицом Бола знаном и као Виа Долороса, од манастира Протарион (на месту где је Господ био затворен када га је тадашњи јеврејски Синедрион предао Понтију Пилату), до Храма Васкрсења (Гроб Господњи, Плоча Миропомазања, Голгота). Слободно време у центру Јерусалима. Повратак у хотел.Вечера. Ноћење.

ДАН 4. понедељак, 11.11./ МАНАСТИРИ ЈУДЕЈСКЕ ПУСТИЊЕ –ЈЕРУСАЛИМ –ЗИД ПЛАЧА- СИОН- НОВИ ЈЕРУСАЛИМ
Доручак. Рани јутарњи обилазак Пастирског Поља где Анђели Господњи најавише рођење Богомладенца. Наставак програма одбиласком манастира Јудејске пустиње – манастир Св.Теодосија Великог и Св.Саве Освећеног одакле је Свети Сава донео патерицу и икону Богородице Тројеручице. Вожња до Јерусалима, обилазак настављамо одласком до Зида Плача – остатака Соломоновог храма, Сиона (Собе Тајне Вечере, Место уснућа Пр. Богородице, Гроба св. цара Давида), светиња и знаменитости Светог града….Слободно време за индивидуални разглед и обилазак, посету неким од многобројних значајних музеја у Јерусалиму…Могућност обиласка Новог дела Јерусалима са водичем. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 5. уторак, 12.11./ НАЗАРЕТ- КАНА ГАЛИЛЕЈСКА- ГОРА БЛАЖЕНСТАВА – ГАЛИЛЕЈСКО ЈЕЗЕРО
Рани доручак. Напуштање хотела и укрцавање у аутобус. Вожња до Назарета, и обилазак Храма Благовести, потом оближње Кане Галилејске и ман. Св.Ђорђа где је Господ учинио своје прво чудо претворивши воду у вино на свадби свог потоњег апостола Симона Зилота. Пут води даље до Горе Блаженстава где је Господ поучавао народ, а потом силазак до обала Галилејског језера, обилазак Капернаума. Пауза за ручак. Могућност вожње бродићем по језеру, који је реплика бродица из Христовог времена. Повратак у хотел у вечерњим часовима. Вечера. Ноћење.

ДАН 6. среда, 13.11./ РЕКА ЈОРДАН- ЈЕРИХОН – ГОРА КУШАЊА – МРТВО МОРЕ
Доручак. Јутарњи одлазак до места крштења Господњег на реци Јордан, на коме се верници погружавају, а потом пауза код остатака најстаријег града на свету, рушевина Јерихона, древног града саграђеног 9.000 година пре Христа, града који јевреји прво освајају доласком у „Обећану земљу“ из Египта. Посета Гори Кушања где се данас налази ман.Св. четрдесетице, где је Господ постио 40 дана и ноћи победивши сва ђаволова искушења (успон, савладив за око 20-30 мин пешачења, или вожња жичаром уз доплату). Могућност куповине сувенира и производа са Мртвог мора у ресторан оази у подножју Јерихона. За крај програма следи одлазак на Мртво море и тачке највеће депресије, тј. најниже тачке на свету у односу на ниво мора, где и непливачи могу да пливају. Пауза за одмор и купање на плажи. У повратку ка хотелу у поподневним часовима успутна пауза за још једно духовно и телесно освежење у манастриру Св. Герсаима Јорданског, који се налази у правој пустињској оази флоре и фауне. Вечера. Ноћење.

ДАН 7. четвртак, 14.11./ Доручак. Трансфер групе до аеродрома. Пасошка контрола и пријава за лет. Лет за Темишвар, Будимпешту или Београд у 10:00. Слетање на аеродром, преузимање пртљага, и трансфер аутобусом до места поласка. Хаџијски растанак. Крај путовања.

Витлејем

Цена аранжмана

389€

+ Авио карта , динарски део аранжмана са трансфером од 14.900 динара (зависно од момента резервације)

Аранжман је платив на 5 месечних рата, од августа до децембра 2019.године

Аранжман обухвата:

 • Авиопревоз (динарски део аранжмана/напомена ПРОМЕЊИВ и зависи од момента резервације! Плаћа се у целости једноктратно )
 • пртљаг укључен у цену, по регулативама авиокомпаније,
 • смештај у хотелима са 3/4**** у Витлејему (3), Јерихону (2),
 • исхрана на бази полупансиона (доручак и вечера), шведски сто, у предвиђеним смештајним објектима;
 • услуге стручног водича за планирана разгледања,
 • услуге пратиоца групе током реализације програма,
 • превоз аутобусом или миниуатобусом туристичке класе, по програму

Аранжман не обухвата:

 • доплату за улазнице, трансфере, напојница за хотеле и возаче, ангажовање аутобуса у укупном износу= 127$
 • индивидуалне трошкове путника, екстра хотелске услуге и трошкове који нису обухваћени датим програмом,
 • доплате за већи пртљаг (по ценовнику изабране авиокомпаније),
 • трансфер до аеродрома и повратно, зависно од места поласка,
 • обавезно међународно путно здравствено осигурање,
 • трошкове прибављања Грамате- јерусалимске патријаршије (потврда о поклоничком путовању у Свету земљу) 5€ или 7$
 • факултативни ручак и вожња бродом на Галилејском језеру – цена око 25$

Доплате на авио лету (пртљаг, осигурање, приоритетно укрцавање, посебна места у авиону или класа), плаћају се приликом резервације.
Доплата за посебне услуге (1/1 соба, доплата за вечеру, собу са погледом на град), могућа на упит.
Доплата за пртљаг, багажни до 20кг стаје око 120€.
Овлашћени инопартнер организатора је НН Тоурс Назарет.
Напомињемо да су цене промењиве, и зависе од бројног стања, радног/нерадног дана итд. Укључују услуге организације инопартнера, ангажовање превоза, водича, улазница.

Начин плаћања сва плаћања се врше у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке на дан уплате, готовински, платним или кредитним картицама, чековима грађана.

Динамика плаћања аранжмана:
Аранжман се може платити у целости (девизни и динарски део), готовинкси, платним/кредитним картицама, чековима грађана.
Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћуј е динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом), а девизни део на име резервације 25%, а остатак (75% дев. дела) на 3 једнаке рате до 14 дана пре поласка.

Плаћање на рате депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату:
Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћује динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом, или чековима који се одмах реализују).

Девизнио део аранжмана, плаћа се на 6 једнаких месечних рата депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату најкасније 5 дана након резервације. Увећање на рате које доспевају на наплату после пута 10% на име манипулативних трошкова.

Напомињемо да је динарски део аранжмана износ, који је промењив јер представља износ авио карте!
Зависи од момента пријаве. Лет је организован комапнијом WizzAir из Темишвара, Будимпеште и компанијом Air Serbia из Београда. Организатор организује трансфер из Ниша (могућ и из других градова, Београд, Чачак зависно од броја пријављених путника) до аеродрома и назад. У случају отказа аранжмана од стране путника, примењују се тарифе отказа које прописује авио компанија.

НАПОМЕНА: уколико клијент који је изабрао одложено плаћање приликом резервације, није депоновао чекове/адм. забрану 5 дана после резервације, агенција ће сматрати да је изабран начин плаћања до поласка и преостале уплате прихватати БЕЗ МОГУЋНОСТИ одложеног плаћања, односно чекове прихватати са валутом плаћања на дан предаје.

ОПШТЕ НАПОМЕНЕ:
Проверите 3 дана пре путовања тачно време и место поласка!

Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр.дужине трајања обилазака, термина полазака…) и искључиво водич – пратиоц имају овлашћење да одреде дужину трајања паузе или обиласка,
За све информације дате усменим, телефонским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције.
Организатор путовања заџава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче (нпр.гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак..)
Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања
Путници који поседују инострани пасош дужни су да се информишу код надлежног конзулата о условима који важе за улазак и боравак у Израел, и да сами благовремено и уредно обезбеде потребне услове и исправе
Агенција не сноси одговорност у слућају да пограничне власти онемогуће путнику излаз тј. напуштање Р.Србије или улаз на територију Израела и у том случају ће овакав случај третирати као отказ аранжмана од стране путника.
Молимо путнике да се благовремено информишу у агенцији или на сајту М.И.П Србије о условима уласка и боравка у Израелу.
пракса је у Израелу оставити бакшиш – напојницу рецепционару, превознику, водичу (1-3 долара по особи и по дану)
Програм рађен на бази минимум 20 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута.
Обавезно благовремено проверити у агенцији регулативе везане за дозвољени пртљаг (димензија, тежина, садржај),
препоручујемо да путник изврши уплату путног осигурања, пртљага, као и осигурања у случају отказа.

ОСИГУРАЊЕ И ГАРАНЦИЈА ПУТОВАЊА:
У цену путовања није укључено путно осигурање. Организатор саветује закључење осигурања које није законом обавезно и то осигурање путне одговорности, здравствено осигурање и осигурање против незгода. Уколико Организатор и Посредник нуде путна осигурања, ради се само о посредовању. Уговор о осигурању се закључује, само између Путника и осигуравајуће компаније, коме се евентуални захтеви директно упућују. Треба да прочитате услове осигурања и обавезе из уговора о осигурању. Премије осигурања нису саставни део цене путовања и доспевају одмах при закључивању уговора о осигурању. Потписивањем Уговора, Путник потврђује да му је информисан и упућен на обезбеђење, пакета путног осигурања.
Пакет путног осигурања не покрива обавезно здравствено осигурање, те се Путнику препоручује да исто сам обезбеди, јер то може бити разлог да пограничне власти не дозволе даље путовање или да Путник мора сам платити значајне трошкове евентуалног лечења.
У складу са одредбама Закону о туризму, Организатор има гаранције путовања у висини 300.000 еура, којом се за случај А) инсолвентности Организатора путовања обезбеђују: 1. трошкови нужног смештаја, исхране и повратка Путника са путовања у место поласка у земљи и иностранству, 2. потраживања уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању, које Организатор путовања није реализовао, 3. потраживања уплаћених средстава Путника у случају отказа путовања од стране Путника, у складу са Општим условима путовања, 4. потраживања разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања и за случај; Б) накнаде штете обезбеђује накнада штете, која се проузрокује Путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза Организатора путовања, које су одређене Општим условима и Програмом путовања: 1. за потраживање уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању које Организатор путовања није реализовао и 2. за потраживање разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања. Период покрића Гаранције путовања је од датума њеног издавања па до завршетка туристичког путовања, односно до повратка Путника на уговорено одредиште. Гаранција по Уговору о Гаранцији путовања број 0142/2019 од 25.01.2019.год. закљученог са уговарачем осигурања Националном асоцијацијом туристичких агенција ПУ “YUTA”, Београд, ул. Кондина бр. 14, Полиса број 300060052 од 25.01.2018.год. Акционарског друштва за осигурање „ДДОР Нови Сад”, Гаранција путовања се активира без одлагања, односно у року од 14 дана од дана настанка осигураног случаја,код Националне асоцијације туристичких агенција ПУ “YУТА”, 011 3228 686, 011 3228 687, писаним путем или телеграмом на адресу YУТА, Београд, ул. Кондина бр. 14. или на маил: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Путник своја права за накнаду штете остварује на основу правоснанжне и извршне судске пресуде, односно, одлуке Арбитражног суда или другог вансудског решења потрошачког спора, у складу са овим Општим условима и Општим условима YУТЕ.)

СРЕЋАН ПУТ И ЛЕП ПРОВОД ЖЕЛИ ВАМ ВАШ ХАЛОТРАВЕЛ
Организатор путовања ТА Хало Травел, лиценца кат. ОТП бр.254 од 12.02.2010.. Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Хало Травел са којим су путници дужни да се упознају. Програм рађен на бази минимум 20 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута, као и да промени распоред у програму путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian