СОЛУН – ИЗЛЕТ

Солун

09.11.-11.11.2019. године

Први дан: 09.11.-субота

Састанак учесника путовања у 16:30 сати на паркингу испред Нисове пумпе I у Градцу, полазак у 17:00 сати. Полазак из Београда у 19.00 сати код цркве Вазнесењске (ул. Адмирала Гепрата бр. 19) . Путовање кроз Србију и Северну Македонију ка Грчкој уз краће паузе ради одмора и царинских фомалности.

Други дан: 10.11.-недеља

Долазак у Солун у раним јутарњим часовима. Посета храму Светог Димитрија и храму Свете Софије. Посета српском војничком гробљу на Зејтинлику. Комплекс гробља је подигнут на простору на коме се од 1916. године налазила Главна војна пољска болница српске војске, у склопу које је настало и гробље за преминуле које је временом прерасло у данашњи комплекс.

Затим посета прелепом Аристотеловом тргу, једном од најпопуларнијих и највећих тргова у Солуну. Трг се налази на Никис Авенији, и излази на море. Налази се у самом центру града и главно је место за окупљање младје популације. Окружују га велике зграде које су махом скупи хотели и продавнице. Трг је пун скупих кафића који су увек пуни.

Најпопуларнији кафић је “Гарсон” за кога кажу да се налази у власништву српског кошаркаша Предрага Стојаковића. Аристотелов трг је конструисао француски архитеткта Ернест Хебрард 1918 године а коначни изглед добио 1950. Са северне стране трга се налази градски парк а у непосредној близини је и стара солунска пијаца, која је врло популарна код наших туриста. На њој се често чује српски језик. Слободно време.

Посета споменику Александру Македонском и Белој Кули као делу некад моћних зидина.

Одлазак у тржни центар Космос, највећи тржни центар на изласку из Солуна. Слободно време за посету центру до термина предвиђеног за полазак ка Србији.

Космос

Трећи дан: 11.11.-понедељак

Доалзак у Београд/Ваљево на место полака у раним јутарњим часовима, зависно од услова на путу и задржавања на граничним прелазима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ИЗНОСИ 49еура

У ЦЕНУ ЈЕ УРАЧУНАТО:

– Превоз аутобусом високе туристичке класе на релацији наведеној у програму,

– Услуге туристичког водича

– Трошкови организације путовања.

У ЦЕНУ НИЈЕ УРАЧУНАТО:

-Лични трошкови

НАЧИН ПЛАЋАЊА: на рате до поласка на путовање

НАПОМЕНА: Програм је рађен на бази 35 путника. Агенција задржава право корекција цена услед промена на тржишту. Агенција задржава право отказа путовња минимум 5 дана пре поласка.

Солун

Организатор путовања је Туристичка агенција ЕГИНА ТРАВЕЛС,

лиц. бр. ОТП 10/2018 од 14.02.2018.године

Уз овај програм важе Општи услови путовања

Туристичке агенције ЕГИНА ТРАВЕЛС.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

© 2019: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress