МАНАСТИР ТУМАНЕ И ВИТОВНИЦА – једнодневни излет

24.11.2019. године – недеља

Састанак учесника путовања у jутарњим сатима у 03.30 сати, полазак у 04.00 сати испред Нисове пумпе у Грацу. Полазак из Београда у 05.30 сати испред Вазнесењске цркве (Улица Aдмирала Гепрата број 19). Долазак у манастир Тумане око 8.00 часова. Присуствовање Светој Литургији. Молитва за здравље и целивање моштију Преподобног Јакова Туманског, Светог Нектарија Егинског, Светог Зосима Синаита, чудотворне иконе Пресвете Богородице коју је донео свети Јован Шангајски из Русије. Одлазак пешице у испосницу Светог Зосима (удаљеност око 1км).

Манастир Тумане налази се на 10-ак километара од Голупца. По предању Тумане је подигао косовски јунак Милош Обилић, који је живео и владао делом данашњег Браничева. По предању он је ловио по шумама у околини где се сада налази манастир, и у лову нехотице је ранио подвижника Светог Зосиму. Носећи подвижника ка свом двору да му спасе живот, на месту где је сада манастир светац је молио да га спусти и рекао Милошу: „Ту мани и пусти ме да умрем“. Назив манастира се очувао до данас као и спомен на Светог подвижника Зосима, који је велики исцелитељ. Године 2014. одлуком Епископа браничевског Господина др Игнатија у манастир је дошло монашко братство које је данас најбројнији мушки манастир у епархији браничевској на челу са игуманом Димитријем.

Посета манастиру Витовница, који се налази у истоименом селу, на истоименој реци, недалеко од Петровца на Млави. Манастирска црква је посвећена Успењу Пресвете Богородице. Манастир је задужбина Светог Краља Милутина из1291. године. У манастиру је живео и служио отац тадеј један од највећих духовника нашег времена меж Србима. У манастиру је живео и служио отац Тадеј један од највећих духовника нашег времена међу Србима. У манастиру се налази његов гроб који народ са поштовањем целива и моли се оцу Тадеју за помоћ. Повратак у Београд и Ваљево у вечерњим часовима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ИЗНОСИ: 2.000,00 рсд

у 2 рате до краја новембра

У ЦЕНУ ЈЕ УРАЧУНАТО:

– Превоз аутобусом високе туристичке класе на релацији наведеној у програму,

– Услуге стручног туристичког водича у току путовања

– Обиласци према програму путовања

– Трошкови организације путовања

У ЦЕНУ НИЈЕ УРАЧУНАТО:

– лични трошкови.

НАЧИН ПЛАЋАЊА: 30% приликом резервације, остатак до 5 дана пре поласка или на 2 рате до половине новембра

`

НАПОМЕНА: програм је рађен на бази 35 путника. Aгенција задржава право да откаже аранжман најкасније 3 дана пре планираног поласка

Организатор путовања је Туристичка агенција ЕГИНА ТРАВЕЛС,

лиценца ОТП 268/2020 ОД 04.02.2020.

Уз овај програм важе Општи услови путовања

Туристичке агенције ЕГИНА ТРАВЕЛС.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian