Божић у Витлејему

Јерусалим

ИЗРАЕЛ, СВЕТА ЗЕМЉА – ПРАЗНИЧНА КРУЖНА ТУРА
6 дана – полазак петак, 05.01.2020, повратак петак, 10.01.2020.

„Једино место за Божић, где можете бити, а да нисте у свом дому“
Јерусалим – Витлејем – манастири Јудеје – река Јордан – Јерихон -Тел Авив – Лод

ДАН 1. субота, 04.01./ ТРАНСФЕР ДО АЕРОДОРМА
Окупљање на договореном месту. Трансфер туристичким аутобусом или минибусом ка Темишвару, Београду или Будимпешти (зависно од купљене авиокарте) у вечерњим часовима. Вожња уз паузе ради одмора и освежења…

ДАН 2. недеља, 05.01./ ТЕЛ АВИВ – ЈАФО- ЛОД- ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ
Пријава за лет, пасошка контрола, укрцавање и полетање у јутарњим сатима. Слетање на аеродорм Бен Гурион, крај Тел Авива. По слетању укрцавање у аутобус, краћа вожња до древне Јафе, на обали Медитерана, на који се ослања нови и модерни Тел Авив. Укрцавање и вожња ка Јерусалиму (око 6окм) уз успутни обилазак места Лод– јеванђељске Лиде Палестинске где се налази манастри Св.Ђорђа. По доласку у Јерусалим, краћа пауза за освежење и панорамско разгледање Светог града, одлазак на врх Маслинске горе одакле се пружа најлепши поглед на град и одакле настаје већина данашњих панорамских фотографија Јерусалима… Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

БАДЊИ ДАН

ДАН 3. понедељак, 06.01./ ЈЕРИХОН – РЕКА ЈОРДАН – ГОРА КУШАЊА – МАН. СВЕТОГ ГЕРАСИМА ЈОРДАНСКОГ
Доручак. Вожња до Јерихонске области, следи обилазак манастира Светог Герасима Јорданског, Реке Јордан, Горе Кушања на којој се налази манастри Четрдесетице. Пауза у ресторан-оази за ручак, освежење, а током које је могуће посетити рушевине најстаријег града на свету – древног Јерихона. Повратак у Витлејем. Бадње вече у манастиру Поље Пастира где Анђели најавише рођење Богомладенца. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење. Око поноћи одлазак у Храм Рождества Христовог у Витлејему, присуство празничној литургији.

БОЖИЋ

ДАН 4. уторак, 07.01. ВИТЛЕЈЕМ – МАНАСТИРИ ЈУДЕЈСКЕ ПУСТИЊЕ
Повратак са празничне литургије. Ноћење. Касни доручак. Одлазак до централног трга Витлејема где присуствујемо свечаној прослави Божића која се сваке године одржава у града где је Исус Христос родјен. Након обилазака, посета некој од великог броја сувенирница које се баве производњом И продајом сувенира од маслиновог дрвета. Вожња до обода јудејске пустиње где обилазимо манастир Св.Теодосија и једног од најстаријих, Св.Саве Освећеног, у коме је наш Свети Сава добио игуманску патерицу и иконе Прсвете Богородице тројеручице. Повратак у хотел. Одмор. Вечера. Ноћење.

ДАН 4. среда, 08.01. ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ -СИОН – ЗИД ПЛАЧА
Одлазак на празничну литугију, у ман. Поље Пастира, Сабор Пресвете Богородице. Повратак на доручак, потом напуштање хотела и одлазак у Јерусалим. Следи обилазак Сиона (Собе Тајне Вечере, Место уснућа Пр. Богородице, Гроба св. цара Давида), Зид Плача, остаци Соломоновог храма…..Слободно време у Јерусалиму. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 6. четвртак, 09.01. ЈЕРУСАЛИМ
Доручак (или доручак за понети). Присуство на литургији у манастиру на месту страдања Светог Првомученика архиђакона Стефана. Након литургије крећемо у разгледање старог града: Геенска долина са старозаветним гробљем, Гетсиманијски врт, место Господње молитве у ‚‚Цркви свих нација“, место Јудиног издајства, Гроб Пресвете Богородице. Након кратке паузе настављамо обилазак старог града Јерусалима, долазак од манастира Протарион, на месту где је Господ био затворен када га је тадашњи јеврејски Синедрион предао Понтију Пилату. Пролазак путем названим Виа Долороса, или Улица Бола, којим је Господ прошао на путу до Голготе. Долазак до Храма Васкрсења. Слободно време за индивидуални обилазак светиња и знаменитости Светог града. Повратак у хотел у раним вечерњим часовима. Вечера. Ноћење.

ДАН 7. четвртак,10.01/ ТЕЛ АВИВ- ПОВРАТНИ ЛЕТ Доручак. Трансфер групе до аеродрома. Пасошка контрола и пријава за лет. Лет за Темишвар, Будимпешту или Београд у 10:00. Слетање на аеродром, преузимање пртљага, и трансфер аутобусом до места поласка. Хаџијски растанак. Крај путовања.

Цена аранжмана
389€ +

 • Авио карта , динарски део аранжмана зависно од момента резервације
 • Девизни део аранжмана је платив на 6 месечних рата, од новембра до априла 2020.године

Аранжман обухвата:

 • смештај у хоту са 3* или 4** (3 ноћи), Витлејему, (2 ноћи) Јерусалим,
 • исхрану у хотелима на бази пет (5) полупансиона на бази шведског стола,
 • услуге стручног водича за планирана разгледања,
 • превоз аутобусом или миниуатобусом туристичке класе, по програму,
 • трансфер аеродорм – хотел – аеродром, аутобусом туристичке класе,
 • организовање програмских излета током боравка

Аранжман не обухвата:

 • Авиопревоз (део аранжмана/напомена ПРОМЕЊИВ и зависи од момента резервације!
 • доплату за улазнице, трансфере, напојница за хотеле и возаче, ангажовање аутобуса у укупном износу= 127$
 • индивидуалне трошкове путника, екстра хотелске услуге и трошкове који нису обухваћени датим програмом,
 • доплате за додатни пртљаг, доплаћује се по жељи путника велика торба до 23кг
 • трансфер до Софијског аеродрома или аеродрома у Будимпешти и повратно (организован уз доплату),
 • обавезно међународно путно здравствено осигурање,

Доплате на авио лету (пртљаг, осигурање, приоритетно укрцавање, посебна места у авиону или класа), плаћају се приликом резервације.
Доплата за посебне услуге (1/1 соба, доплата за вечеру, собу са погледом на град), могућа на упит.
Доплата за пртљаг, багажни до 20кг стаје око 120€.
Овлашћени инопартнер организатора је НН Тоурс Назарет.
Напомињемо да су цене промењиве, и зависе од бројног стања, радног/нерадног дана итд. Укључују услуге организације инопартнера, ангажовање превоза, водича, улазница.

Начин плаћања: сва плаћања се врше у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке на дан уплате, готовински, платним или кредитним картицама, чековима грађана.

Динамика плаћања аранжмана:
Аранжман се може платити у целости (девизни и динарски део), готовинкси, платним/кредитним картицама, чековима грађана.
Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћуј е динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом), а девизни део на име резервације 25%, а остатак (75% дев. дела) на 3 једнаке рате до 14 дана пре поласка.

Плаћање на рате депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату:
Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћује динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом, или чековима који се одмах реализују).

Девизнио део аранжмана, плаћа се на 6 једнаких месечних рата депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату најкасније 5 дана након резервације. Увећање на рате које доспевају на наплату после пута 10% на име манипулативних трошкова.

Напомињемо да је динарски део аранжмана износ, који је промењив јер представља износ авио карте!
Зависи од момента пријаве. Лет је организован комапнијом WIZZAIR изТемишвара Будимпеште и компанијом АIR SERBIA из Београда. Организатор организује трансфер из Ниша (могућ и из других градова, Београд, Чачак зависно од броја пријављених путника) до аеродрома и назад. У случају отказа аранжмана од стране путника, примењују се тарифе отказа које прописује авио компанија.

НАПОМЕНА: уколико клијент који је изабрао одложено плаћање приликом резервације, није депоновао чекове/адм. забрану 5 дана после резервације, агенција ће сматрати да је изабран начин плаћања до поласка и преостале уплате прихватати БЕЗ МОГУЋНОСТИ одложеног плаћања, односно чекове прихватати са валутом плаћања на дан предаје.

НАПОМЕНЕ У ВЕЗИ СМЕШТАЈА:

Име хотела биће познато најкасније 7 дана пре поласка. Опис хотела са којим агенција сарађује је у наставку.
Хотели су са минимум 3* или 4* у ширем центру Јерусалима.
Опис смештајних објеката су информативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајних
објеката, организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
Организатор путовања не може да утиче на размештај по собама, јер то искључиво зависи од рецепције смештајног објекта.
Неки од допунских садржаја смештајних објеката су доступни уз доплату. Постоји могућност одступања и промена око доступности неких садражаја, јер искључиво зависе од смештајних објеката (нпр.сеф, паркинг, поглед, мини-бар, ТВ, клима уређај)
ОПИС СМЕШТАЈА – ХОТЕЛА:

Хотел Маноли Плаза 3+,(  http://manolyplaza.com ). Овај потпуно нов, модеран хотел налази се у Витлејему, у близини Пастирског поља. Удаљен око 12км од Јерусалима. располаже модерно уредјеним собама, рестораном, баром. Доручак и вечера шведски сто. Хотел Јерихо ресорт 3+, http://www.jerichoresorts.com/ . Овај отмени хотел налази се близу центра најстаријег града на свету, Јерихона. Удаљен око 50км од Јерусалима. Хотел новијег датума градње, располаже отвореним базеном, рестораном, баром. Доручак и вечера шведски сто.

ОПИС ТРАНСФЕРА У ЗЕМЉИ:

Трансфер до аеродорма је урачунат у цену динарског дела који организатор понуди клијенту. Цена динарског дела је промењива, и зависи од момента резрвације, као и количине пртљага.

ОПШТЕ НАПОМЕНЕ:

Проверите 3 дана пре путовања тачно време и место поласка!

Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр.дужине трајања обилазака, термина полазака…) и искључиво водич – пратиоц имају овлашћење да одреде дужину трајања паузе или обиласка,
За све информације дате усменим, телефонским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције.
Организатор путовања заџава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче (нпр.гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак..)
Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања
Путници који поседују инострани пасош дужни су да се информишу код надлежног конзулата о условима који важе за улазак и боравак у Израел, и да сами благовремено и уредно обезбеде потребне услове и исправе
Агенција не сноси одговорност у слућају да пограничне власти онемогуће путнику излаз тј. напуштање Р.Србије или улаз на територију Израела и у том случају ће овакав случај третирати као отказ аранжмана од стране путника.
Молимо путнике да се благовремено информишу у агенцији или на сајту М.И.П Србије о условима уласка и боравка у Израелу.
пракса је у Израелу оставити бакшиш – напојницу рецепционару, превознику, водичу (1-3 долара по особи и по дану)
Програм рађен на бази минимум 20 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута.
Обавезно благовремено проверити у агенцији регулативе везане за дозвољени пртљаг (димензија, тежина, садржај),
препоручујемо да путник изврши уплату путног осигурања, пртљага, као и осигурања у случају отказа.

Израел мапа

ОСИГУРАЊЕ И ГАРАНЦИЈА ПУТОВАЊА:
У цену путовања није укључено путно осигурање. Организатор саветује закључење осигурања које није законом обавезно и то осигурање путне одговорности, здравствено осигурање и осигурање против незгода. Уколико Организатор и Посредник нуде путна осигурања, ради се само о посредовању. Уговор о осигурању се закључује, само између Путника и осигуравајуће компаније, коме се евентуални захтеви директно упућују. Треба да прочитате услове осигурања и обавезе из уговора о осигурању. Премије осигурања нису саставни део цене путовања и доспевају одмах при закључивању уговора о осигурању. Потписивањем Уговора, Путник потврђује да му је информисан и упућен на обезбеђење, пакета путног осигурања.
Пакет путног осигурања не покрива обавезно здравствено осигурање, те се Путнику препоручује да исто сам обезбеди, јер то може бити разлог да пограничне власти не дозволе даље путовање или да Путник мора сам платити значајне трошкове евентуалног лечења.
У складу са одредбама Закону о туризму, Организатор има гаранције путовања у висини 300.000 еура, којом се за случај А) инсолвентности Организатора путовања обезбеђују: 1. трошкови нужног смештаја, исхране и повратка Путника са путовања у место поласка у земљи и иностранству, 2. потраживања уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању, које Организатор путовања није реализовао, 3. потраживања уплаћених средстава Путника у случају отказа путовања од стране Путника, у складу са Општим условима путовања, 4. потраживања разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања и за случај; Б) накнаде штете обезбеђује накнада штете, која се проузрокује Путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза Организатора путовања, које су одређене Општим условима и Програмом путовања: 1. за потраживање уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању које Организатор путовања није реализовао и 2. за потраживање разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања. Период покрића Гаранције путовања је од датума њеног издавања па до завршетка туристичког путовања, односно до повратка Путника на уговорено одредиште. Гаранција по Уговору о Гаранцији путовања број 0142/2019 од 25.01.2019.год. закљученог са уговарачем осигурања Националном асоцијацијом туристичких агенција ПУ “YУТА”, Београд, ул. Кондина бр. 14, Полиса број 300060052 од 25.01.2018.год. Акционарског друштва за осигурање „ДДОР Нови Сад”, Гаранција путовања се активира без одлагања, односно у року од 14 дана од дана настанка осигураног случаја,код Националне асоцијације туристичких агенција ПУ “YUТА”, 011 3228 686, 011 3228 687, писаним путем или телеграмом на адресу YUТА, Београд, ул. Кондина бр. 14. или на маил: garancijaputovanja@yuta.rs .
(Путник своја права за накнаду штете остварује на основу правоснанжне и извршне судске пресуде, односно, одлуке Арбитражног суда или другог вансудског решења потрошачког спора, у складу са овим Општим условима и Општим условима YUТЕ.)

Организатор путовања ТА Хало Травел, лиценца кат. ОТП бр.254 од 12.02.2010.. Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Хало Травел са којим су путници дужни да се упознају. Програм рађен на бази минимум 45 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута, као и да промени распоред у програму путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

© 2019: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress