ИЗРАЕЛ – СВЕТА ЗЕМЉА

jerusalim

СРЕТЕЊЕ У ЈЕРУСАЛИМУ – ПРАЗНИЧНА КРУЖНА ТУРА

Јерусалим

6 дана – полазак уторак, 11.02.2020, повратак у понедељак, 17.02.2020.

Јерусалим – Витлејем – Галилејско језеро Тиберијас –

река Јордан— Назарет – Јерихон – Мртво море

ДАН 1. уторак 11.02. Трансфер до аеродрома

Окупљање путника на аеродорму Никола Тесла, два часа пре лета или ранији трансфер туристичким аутобусом или минибусом до аеродрома у Будимпешти или Софији (могућ лет са више аеродрома и из других држава).

ДАН 2. среда, 12.02. ЛОД – ЈАФА – ТЕЛ АВИВ – ЈЕРУСАЛИМ – МАСЛИНСКА ГОРА

Пријава за лет, пасошка контрола, укрцавање у авион и полетање у јутарњим сатима. Слетање на аеродром Бен Гурион, крај Тел Авива. По слетању одлазак у Лод, манастир Св.Ђорђа где ћемо се поклонити његовим светим моштима и мироточивом гробу. Потом идемо за Тел Авив и Јафо: обилазак почиње посетом древној Јафи, некада најзначајнијој луци Медитерана, на коју се надовезује модеран Тел Авив, који се простире дуж једне од најлепших плажа овог дела света. Након обиласка крећемо ка Јерусалиму, вожњом до Маслинске Горе. Обилазак Места Вазнесења Господњег, а одакле се пружа и прелеп поглед на читав Свети град Јерусалим. Одлазак у хотел у Витлејему. Вечера. Ноћење.

ДАН 3. четвртак, 13.02., ВИТЛЕЈЕМ-МАНАСТИРИ ЈУДЕЈСКЕ ПУСТИЊЕ-ПАСТИРСКО ПОЉЕ

Рани одлазак до Храма Рождества Христовог, који се подигнут изнад саме витлејемске пећине, и Места Рођења Исуса Христа. Повратак у хотел на доручак. Одлазак до Пастирског Поља, обилазак манастира, на месту где Андјели најавише рођење Богомладенца. Вожња до манастира јудејске пустиње Св.Теодосија и једног од најстаријих, Св.Саве Освећеног, у коме је Св.Сава српски добио игуманску патерицу и иконе Прсвете Богородице тројеручице.

ДАН 4. петак, 14.02., НАЗАРЕТ- ГАЛИЛЕЈА –КАНА ГАЛИЛЕЈСКА- ГОРА БЛАЖЕНСТАВА – ГАЛИЛЕЈСКО ЈЕЗЕРО

Рани доручак, укрцавање у аутобус и полазак групе на целодневни излет у Галилеју. Вожња до Назарета и обилазак Храма Благовести, потом оближње Кане Галилејске у ман. Св.Ђорђа где је Господ учинио своје прво чудо претворивши воду у вино на свадби свог потоњег апостола Симона Зилота. Пут води даље до Горе Блаженстава где је Господ поучавао народ, а потом силазак до обала Галилејског језера где је могућа факултативна пауза за ручак. Препоручујемо рибу СВ. Петра, која се традиционално спрема на Галилејском језеру. Могућност вожње бродићем по језеру, који је реплика бродица из Христовог времена. Вожња ка хотелу. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

ДАН 5. субота, 15.02., ЈЕРУСАЛИМ

Рани доручак (или доручак пакет). Вожња ка Јерусалиму, јутарњи долазак на празничну литургију у Храм Васкрсења. Наставак обиласка Светог града са водичем, обиласком Сиона (Собе Тајне Вечере, Место уснућа Пр. Богородице, Гроба св. цара Давида), Зид Плача, остаци Соломоновог храма… уз паузу под зидинама Старог Града на месту Сретења Св.Симеона Богопримца са Господом. Обилазак наставља одласком до Гетсиманијског врта (место Господње молитве у ‚‚Цркви свих нација“, место Јудиног издајства, Гроб Пресвете Богородице). Мали предах а затим кретање Улицом Бола названа Виа Долороса, до Храма Васкрсења. Слободно време за разглед, обилазак светиња, шопинг сувенира…Одлазак у хотел у раним вечерњим часовима. Смештај у хотел у Јерихону. Вечера. Ноћење.

ДАН 6. недеља, 16.02. РЕКА ЈОРДАН – ГОРА КУШАЊА – МРТВО МОРЕ-МАН.СВ.ГЕРАСИМА ЈОРДАНСКОГ

Доручак. Након доручка следи краћа вожња до места крштења на реци Јордан. Погружавање верника, потом одлазак до најстаријег града на свету – древног Јерихона. Кратка пауза у ресторан –оази, одакле следи одлазак на Гору кушања, и посета ман.Св. четрдесетице где је Господ постио 40 дана и ноћи победивши сва ђаволова искушења (успон, савладив за око 15-20мин пешачења, или вожња жичаром уз доплату). Спуштање групе аутобусом до најниже тачке на свету, до Мртвог мора. Време предвиђено за краћи одмор на овом јединственом месту, на коме и непливачи могу да пливају. Повратак ка хотелу уз паузу за обилазак и поклоњење светињама ман. Св.Герасима Јорданског. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 7. понедељак, 17.02 ТЕЛ АВИВ- ЛЕТ ЗА СРБИЈУ

Доручак. Напуштање хотела. Трансфер групе до аеродрома. Пасошка контрола и пријава за лет. Лет за Београд, Софију, Будимпешту , Беч, или други изабрани аеродром. Слетање, преузимање пртљага, укрцавање у аутобус и, за путнике из Србије, трансфер ка Новом Саду, Београду, Крушевцу, и Нишу. Вожња уз паузу за освежење и граничне формалности. Долазак у подневним или поподневним часовима на место поласка. Хаџијски растанак. Крај програма.

Специјална цена аранжмана

399€

+ Авио карта са трансфером од 18.900 динара (зависно од момента резервације и полазног аеродрома)

+ доплата за напојнице, улазнице, Грамату јерусалимске Патријаршије, у износу 109$

аранжман је платив на рате до априла 2020.године

Начин плаћања:сва плаћања се врше у динарској противвредности по средњем курсу НБСа на дан уплате, готовински, платним или кредитним картицама, чековима грађана, уплатом на жиро рачун агенције (динарски или девизни) у земљи или из иностранства.

Плаћање износа у доларима на име улазница и напојница се врши по доласку у Израел, инопертнеру тј. представнику инопартнера.

Динамика плаћања аранжмана:

Аранжман се може платити у целости (девизни и динарски део), готовинкси, платним/кредитним картицама, чековима грађана.

Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћује динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом), а девизни део на име резервације 25%, а остатак (75% дев. дела) на 3 једнаке рате до 14 дана пре поласка.

Плаћање на рате депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату:

Аранжман се може платити на рате тако што се приликом резервације уплаћује динарски део аранжмана – авио карте у целости (готовински или платном картицом, или чековима који се одмах реализују).

Девизнио део аранжмана, плаћа се на 6 једнаких месечних рата депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату најкасније 5 дана након резервације. Увећање на рате које доспевају на наплату после пута 10% на име манипулативних трошкова.

Напомињемо да је динарски део аранжмана износ, који је промењив јер представља износ авио карте зависи од момента пријаве. Лет је организован комапнијом АирСербиа из Београда, или компанијама Wиззаир, БулгариаАир из Софије и Будимпеште. Организатор организује трансфер из Ниша и Беогарда до Софије тј. Будимпеште (могућ и из других градова, Београд, Чачак зависно од броја пријављених путника) до аеродрома и назад. Цене трансфера ће бити познате и понуђене клијентима по формирању групе, најкасније 14 дана пре пута (уобичајена цена повратног трансфера је:Београд – Будимпешта око 45-50€, Ниш – Софија око 35€).

У случају отказа аранжмана од стране путника, примењују се тарифе отказа које прописује авио компанија.

НАПОМЕНА: уколико клијент који је изабрао одложено плаћање приликом резервације, није депоновао чекове/адм. забрану 5 дана после резервације, агенција ће сматрати да је изабран начин плаћања до поласка и преостале уплате прихватати БЕЗ МОГУЋНОСТИ одложеног плаћања, односно чекове прихватати са валутом плаћања на дан предаје.

ОПИС СМЕШТАЈА – ХОТЕЛА:

Хотел Јерихо ресорт 3***+, http://www.jerichoresorts.com/ . Овај отмени хотел налази се близу центра најстаријег града на свету, Јерихона. Удаљен око 50км од Јерусалима. Хотел новијег датума градње, располаже отвореним базеном, рестораном, баром.

Доручак шведски сто. Вечера такође шведски сто

Хотел Манолy Плаза 4****, http://manolyplaza.com/ налази се у ширем центру Витлејема, на око 20так минута хода од Храма Рожества Христовог. Хотел располаже рестораном, лоби баром са терасом. Капацитет хотела је 100 двокреветних соба, или двокреветних соба са пом. трећим лежајем соба. Доручак и вечера шведски сто.

ОПИС ТРАНСФЕРА У ЗЕМЉИ:

Трансфер до аеродорма у Будимпешти , Софији или Темишвару НИЈЕ урачунат у цену. Трансфер се врши модерним туристичким аутобусом (или мањим- минуаутобусом до 21 места), зависно од броја путника.

ОПШТЕ НАПОМЕНЕ:

* Износ од 109$ клијент плаћа на име напојница улазница, Грамату јерусалимске Патријаршије по доласку инопартнеру.

* препоручујемо за ово путовање имати доларе, као и доларе у мањим апоенима (1,5,10…ради плаћања у радњама сувенира и слично

* у случају да клијент не располаже доларима, инопартнер ће износ 109 наплатити у еврима,

Проверите 3 дана пре путовања тачно време и место поласка!

Обавезно се благовремено информишите о условима дозвољеног пртљага на лету као и дозвољене садржине пртљага,

Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр.дужине трајања обилазака, термина полазака…) и искључиво водич – пратиоц имају овлашћење да одреде дужину трајања паузе или обиласка,

За све информације дате усменим, телефонским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције.

У случају отказа аранжмана од стране путника, примењују се Општи услови путовања организатора.

Организатор путовања заџава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче (нпр.гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак..)

Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања

Путници који поседују инострани пасош дужни су да се информишу код надлежног конзулата о условима који важе за улазак и боравак у Израел, и да сами благовремено и уредно обезбеде потребне услове и исправе .

Обавеза је путника да провери важност пасоша– најмање 6 месеци важности од планираног датума повратка,

Агенција не сноси одговорност у слућају да пограничне власти онемогуће путнику излаз тј. напуштање Р.Србије или улаз на територију Израела или земље у транзиту, и у том случају ће овакав случај третирати као отказ аранжмана од стране путника.

Молимо путнике да се благовремено информишу у агенцији или на сајту М.И.П Србије о условима уласка и боравка у Израелу.

пракса је у Израелу оставити бакшиш – по програму урачунат, осим носачима кофера и слично (ван програмских активности)

Програм рађен на бази минимум 20 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута.

Обавезно благовремено проверити у агенцији регулативе везане за дозвољени пртљаг (димензија, тежина, садржај),

препоручујемо да путник изврши уплату путног осигурања, пртљага, као и осигурања у случају отказа.

ОСИГУРАЊЕ И ГАРАНЦИЈА ПУТОВАЊА:

У цену путовања није укључено путно осигурање. Организатор саветује закључење осигурања које није регулисано Законом и то осигурање путне одговорности, здравствено осигурање и осигурање против незгода. Уколико Организатор и Посредник нуде путна осигурања, ради се само о посредовању. Уговор о осигурању се закључује, само између Путника и осигуравајуће компаније, коме се евентуални захтеви директно упућују. Треба да прочитате услове осигурања и обавезе из уговора о осигурању. Премије осигурања нису саставни део цене путовања и доспевају одмах при закључивању уговора о осигурању. Потписивањем Уговора, Путник потврђује да му је информисан и упућен на обезбеђење, пакета путног осигурања.

Пакет путног осигурања не покрива обавезно здравствено осигурање, те се Путнику препоручује да исто сам обезбеди, јер то може бити разлог да пограничне власти не дозволе даље путовање или да Путник мора сам платити значајне трошкове евентуалног лечења.

У складу са одредбама Закону о туризму, Организатор има гаранције путовања у висини 300.000 еура, којом се за случај А) инсолвентности Организатора путовања обезбеђују: 1. трошкови нужног смештаја, исхране и повратка Путника са путовања у место поласка у земљи и иностранству, 2. потраживања уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању, које Организатор путовања није реализовао, 3. потраживања уплаћених средстава Путника у случају отказа путовања од стране Путника, у складу са Општим условима путовања, 4. потраживања разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања и за случај; Б) накнаде штете обезбеђује накнада штете, која се проузрокује Путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза Организатора путовања, које су одређене Општим условима и Програмом путовања: 1. за потраживање уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању које Организатор путовања није реализовао и 2. за потраживање разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања. Период покрића Гаранције путовања је од датума њеног издавања па до завршетка туристичког путовања, односно до повратка Путника на уговорено одредиште. Гаранција по Уговору о Гаранцији путовања број 0142/2019 од 25.01.2019. закљученог са уговарачем осигурања Националном асоцијацијом туристичких агенција ПУ “YUТА”, Београд, ул. Кондина бр. 14, Полиса број 300060052 од 25.01.2018. Акционарског друштва за осигурање „ДДОР Нови Сад”, Гаранција путовања се активира без одлагања, односно у року од 14 дана од дана настанка осигураног случаја,код Националне асоцијације туристичких агенција ПУ “YUТА”, 011 3228 686, 011 3228 687, писаним путем или телеграмом на адресу YUТА, Београд, ул. Кондина бр. 14. или на маил: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Путник своја права за накнаду штете остварује на основу правоснанжне и извршне судске пресуде, односно, одлуке Арбитражног суда или другог вансудског решења потрошачког спора, у складу са овим Општим условима и Општим условима YUТЕ.

Организатор путовања ТА Хало Травел, лиценца ОТП бр.254. Уз овај програм важе Општи услови путовања агенције Хало Травел, које су путници дужни да преузму приликом резервације, и са којим су дужни да се упознају, што потврђују потписом на уговору о путовању. Програм рађен на бази минимум 35 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута.

СРЕЋАН ПУТ ЖЕЛИ ВАМ ЕГИНА ТРАВЕЛС

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress