ВАСКРС У ЈЕРУСАЛИМУ 2020.

ВАСКРС У ЈЕРУСАЛИМУ,
КРУЖНО ПУТОВАЊЕ У СВЕТОЈ ЗЕМЉИ
Са излетима или факулатативним обиласцима:
Јерусалим - Витлејем - Галилејско јез. - река Јордан— Назарет Јерихон - Мртво море - Јафо - Тел Авив
Програм обиласка био је прилагођен јеванђељским колекцијама, од дана у дану, током Страдалних седмица.
Дочекајте Свети Огањ, на Васкрс у Јерусалиму

ДАН 1. ЛИДА ПАЛЕСТИНСКА- ЈАФА – ТЕЛ АВИВ

Окупљање путника на аеродрому Никола Тесла, два часа пре лета или ранији, ноћни трансфер туристичким аутобусом или минибусом до аеродрома у Будимпешти, Софији, Темишвару, Бечу… (могућ лет са више аеродрома и из других држава). Пријава за лет, пасошка контрола, укрцавање у авион и полетање у јутарњим сатима. Слетање на аеродром Бен Гурион, укрцавање у аутобус, одлазак до оближње Лиде Палестинске, данашњег Лода, и манастира Светог великомученика Георгија где су се налазиле његове мошти. Наставак вожње до Тел Авива где обилазак почиње посетом древној Јафи, некада најзначајнијој луци Медитерана, на коју се надовезује модеран Тел Авив, који се простире дуж једне од најлепших плажа овог дела света. Вожња ка Витлејему, обилазак Пастирског поља, места јављања анђела пастирима . Пауза за освежење и ручак. Вожња до оближњег Храма Рождества Господњег и Витлејемске пећине (поклоњење Витлејемској Звезди – Месту Рођења Богомладенца Исуса Христа у Пећини). Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН  НАЗАРЕТ- ГАЛИЛЕЈА –КАНА ГАЛИЛЕЈСКА- ГАЛИЛЕЈСКО ЈЕЗЕРО…

Доручак. Слободно време или факултативни излет за Галилеју. Вожња до Назарета и обилазак Храма Благовести, потом оближње Кане Галилејске у ман. Св.Ђорђа где је Господ учинио своје прво чудо претворивши воду у вино на свадби свог потоњег апостола Симона Зилота. Силазак аутобусом до обала Галилејског језера, и обилазак Горе Блаженстава где је Господ поучавао народ, а потом одлазак у Капернаум. Пауза за одмор и освежење на обали Галилејског језера током које је могуће факултативно краће крстарење бродицама које су реплика оних из апостолских времена и/или ручак у ресторану. Повратак у Витлејем у касним поподневним часовима, долазак у раним вечерњим часовима у хотел у Витлејему. Вечера. Ноћење.

ДАН 3. ЈЕРУСАЛИМ – СИОН – МАСЛИНСКА ГОРА – ГЕТСИМАНИА

Доручак (или доручак за понети). Слободно време у Јерусалиму или факултатаивни обилаза Светог града: одлазак до цркве ап. Јакова у Јерусалиму на литургију и јединствени Обред прања ногу, када као Господ апостолима, јерусалимски патријарх на крају службе, симболично, врши прање ногу својим владикама. Наставак обиласка и поклоњења светињама Храма Васкрсења (Гроб Господњи, Плоча Миропомазања, Голгота). Кратка пауза. Следи обилазак Сиона и Собе Тајне Вечере, где је Господ окупио ученике на Велики четвртак. Обилазак Места уснућа Пр. Богородице, Гроба св. цара Давида. Наставак јеванђелским стазама до Маслинске Горе, одакле се пружа изузетан поглед на Јерусалим. Обилазак места Јудиног издајства, Гетсиманијског врта, места Господње молитве у ‚‚Цркви свих нација“, Геенске долине, Гроб Пресвете Богородице. Повратак у хотел у вечерњим часовима. Вечера. Ноћење.

ДАН ЈЕРУСАЛИМ – УЛИЦА БОЛА (ЛИТИЈА ВИА ДОЛОРОСА) -ЧАСНИ КРСТ – ЕИН КЕРЕМ

Доручак (или доручак за понети). Напуштање хотела и одлазак на велику литију коју служи јерусалимски патријарх, која почиње од манастира Протарион, на месту где је Господ био затворен када га је тадашњи јеврејски Синедрион предао Понтију Пилату. Пролазак путем названим Виа Долороса, или Улица Бола, којим је Господ прошао на путу до Голготе. Долазак до Храма Васкрсења. Напуштање старог града и вожња до западног дела Јерусалима и манастира Часног Крста где је расло дрво од кога сачинише крст на коме је Господ распет. Након тога одлазимо до родног места Св.Јована Крститеља – Руског манастира Еин Керем. Смештај у хотел у Јерусалиму. Вечера. Ноћење.

ДАН 5. Велика субота, 18.04/ ЈЕРУСАЛИМ – ДОЧЕК СВЕТОГ ОГЊА

Доручак (или по жељи, доручак за понети). Одлазак ка центру древног града Јерусалима, и онолико колико је могуће ка Храму Васкрсења, где сваке године, на Велику суботу, се Благодатни Огањ појављује и пали свеће прво јерусалимском патријарху, одакле преко руку и свећа верника наставља свој благодатни пут широм земље и света. Слободно поподне у Јерусалиму. Повратак у хотел. Вечера. Одмор. У 23х полазак ка Храму Васкрења на Васкршњу литургију.

ДАН 6. Васкрс, недеља, 19.04/ ЈЕРУСАЛИМ – МАНАСТИРИ ЈУДЕЈСКЕ ПУСТИЊЕ- ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРИХОН

… након службе и причеста верника, повратак у хотел. Ноћење.Касни Васкршњи доручак. Напуштање хотела и одлазак до јудејке пустиње и обилазак манастира јудејске пустиње, Св.Теодосија и једног од најстаријих, Св.Саве Освећеног, у коме је Св.Сава српски добио игуманску патерицу и иконе Пресвете Богородице тројеручице. Краћа пауза за освежење и шопинг у оближњим сувенирницама. Вожња до Јерихона. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 7. Васкршњи понедељак, 20.04/ / РЕКА ЈОРДАН- ГОРА КУШАЊА – МАН.СВ.ГЕРАСИМА – МРТВО МОРЕ

Доручак. Слободно време или факултатаивни обилазак Јерихона и Мртвог мора.Укрцавање у аутобус и вожња до места крштења на реци Јордан. Погружавање верника, потом одлазак до најстаријег града на свету – древног Јерихона. Кратка пауза у ресторан –оази, одакле следи одлазак на Гору кушања, и посета ман. Св. четрдесетице где је Господ постио 40 дана и ноћи победивши сва ђаволова искушења (успон, савладив за око 15-20мин пешачења, или вожња жичаром уз доплату). Одлазак до Мртвог мора и краћа пауза за одмор и освежење, на море на коме и непливачи могу да пливају. Посета манастиру св.Герасима Јорданског у пустињи који се налази у близини Мртвог мора. Повратак у хотелу. Вечера. Ноћење.

ДАН 8. Васкршњи уторак, 21.04/ ТЕЛ АВИВ – СРБИЈА

Доручак. Напуштање хотела. Трансфер групе до аеродрома. Пасошка контрола и пријава за лет. Лет за Београд

(или Будимпешту, Темишвар, Софију…). По слетању трансфер до Новог Сада, Београда, Ниша… Крај програма.

ЦЕНА АРАНЖМАНА:

Цена аранжмана за ране резервације: 1.098€

Цена аранжмана: 1.188€

Пакет факултативних излета стаје 110$, плаћање инопартеру у иностранству.

Аранжман је платив на 8 месечних рата, од децембра до августа 2020.године.

Пакет аранжман обухвата авиопревоз, смештај и обиласке по програму

Агенција обезбеђује авиокарте из Београда, или по захтеву клијената из Будимпеште, Темишвара, Софије, Беча

као и дочек/пријем гостију из свих крајева света.

Исказана цена авиокарте је тренутно по најповољнијој тарифи,

важећа у моменту објаве овог путовања из Београда компанијом АирСербиа!

Аранжман обухвата:

* Авиопревоз (укључен по тренутној цени повратне авиокарте Аир Сербиа из Београда, у износу 428е),

* дозвољеног пртљага на лету, ( 8кг ручни и багажни 23кг по димензијама и дозвољеном садржају, сходно регулативама авиокомпаније)

* смештај 7 ноћења, у хотелима са мин. 3* и то: (3) у Витлејему (2) у Јерусалиму, (2) у Јерихону.

* услуга исхране у хотелима на бази полупансиона (доручак & вечера), шведски сто,

* услуге стручног водича за планирана разгледања,

* трошкове улазница обухваћених програмом и напојница за водиче, возаче, хотелско особље (обавезан у овом делу света),

* услуге пратиоца групе из агенције, током реализације програма,

* услуге туристичке организације пута,

* превоз аутобусом или миниаутобусом туристичке класе, по програму, у Израелу,

* грамата јерусалимске патријаршије

Аранжман не обухвата:

* индивидуалне трошкове путника, екстра хотелске услуге и трошкове који нису обухваћени датим програмом,

* обавезно међународно путно здравствено осигурање (око 1€ по дану),

* доплате за додатни багажни пртљаг (20-23кг, код нискобуџетних авиопревозника),

* обиласке, ангажовање стручних водича, превоза, или трансфера ван оног предвиђеног програмом,

* трошкове посебних вожњи аутобусом, жичаром, трамвајем, или улазнице ван предвиђених програмом, факултативни излети

* ручак на Галилеји у ресторану на галилејском језеру и крстарење бродицама по Галилејском језеру (око 30$)

* трошкове оброка, пића ван програмски предвиђених, остале услуге и активности овим програмом не поменуте.

Доплате на авио лету (додатни пртљаг, осигурање, посебна места у авиону или класа и сл.), плаћају се приликом резервације.

Доплата за посебне услуге (1/1 соба, собу са погледом на град), могућа на упит.

Факултатаивни излети: Галилеја 55$, Јерихон 45$, Јерусалим (Сион, Зид плача, Гроб Цара Давида) 25$.

Пакет свих излета стаје – 110$, и плаћа се по доласку у Израел, инопартнеру.

Минимум за реализацију излета је 20 путника, у случајег мањег броја, могућа је корекција понуђене цене.

НАЧИН ПЛАЋАЊА: Плаћање на рате депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату

Аранжман се може платити на и рате, делом и после пута, тако што се приликом резервације уплаћује 300е на име резервације , а преостали део аранжмана на максимално 8 месечних рата (децембар – јул 2020. последња, 8. рата) депоновањем чекова грађана или оверене адм. забране на плату најкасније 5 дана након резервације.

НАПОМЕНА: уколико клијент који је изабрао одложено плаћање приликом резервације, није депоновао Чекове/Адм. Забрану 5 дана послерезервације, агенција ће сматрати да је изабран начин плаћања до поласка и преостале уплате прихватати БЕЗ МОГУЋНОСТИ одложеног плаћања, односно са валутом плаћања на дан предаје.

Лет је организован комапнијом АирСербиа из Београда, или алтернативно на захтев клијента, летом са оближњих аеродрома (Софија, Будимпешта, Беч…).

НАПОМЕНЕ У ВЕЗИ СМЕШТАЈА И ОПИС СМЕШТАЈА:

Опис смештајних објеката су информативног карактера. Услуга у хотелима је полупансион (доручак и вечера), шведски сто. За евентуална одступања и квалитет услуге у смештајним објекатима, организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката. Организатор путовања не може у попуности да утиче на размештај по собама, јер то искључиво зависи од рецепције смештајног објекта. Неки од допунских садржаја смештајних објеката су доступни уз доплату. Постоји могућност одступања и промена око доступности неких садражаја, јер искључиво зависе од смештајних објеката (нпр.сеф, поглед, мини-бар, ТВ, клима уређај).

Смештај је у двокреветеним, или двокреветним собама са пом.лежајем за трећу особу. Једнокреветна соба, се резервише на захтев клијента уз доплату, уколико их хотел има на располагању.

ХОТЕЛИ:

* Хотел Маноли Плаза 3***+, http://manoluplaza.com Овај хотел новијег датума изградње, налази се у Витлејему, у близини Пастирског поља. Удаљен око 12км од Јерусалима. располаже модерно уређеним собама, рестораном, баром. Доручак и вечера шведски сто.

* Хотел Јеринох ресорт 3***+, http://www.jerichoresorts.com/ Ресорт са отвореним базеном, у Јерихону. Хотел располаже рестораном, лоби баром са терасом. Капацитет хотела је 120 двокреветних соба, и двокреветних са помоћним лежајем.

* Хотел Холy Ланд 3***+, http://www.holylandhotel.com / . Налази се у близини Дамаскус гате улаза у Стари град. Реновиран је у потпуности 2014. године, уређен у комбинацији модерног и оријенталном стила, све собе 1/2, или 1/2 са пом. трећим лежајем, са САТ ТВ, фен. Већи број соба са терасом и погледом на стари град (агенција не може да гарантује ове собе, али може поставити захтев/ упит хотелу који може одобрити собе са терасом и/или погледом, уз доплату). Капацитет хотела, је 104 собе.

*НАПОМЕНА: организатор задржава право да услед пребукираности госте групе смести у исте по категорији, а сличне хотеле по локацији и квалитету.

ОПШТЕ НАПОМЕНЕ:

Износ од 110 $ клијент плаћа на име напојница по доласку инопартнеру. Уколико клијент не располаже доларима – ИЗНОС остаје исти и у е (110е). Препоручујемо за ово путовање имати доларе, као и доларе у мањим апоенима (1,5,10…ради плаћања у радњама сувенира и слично).

Проверите 3 дана пре путовања тачно време и место поласка!

Обавезно се благовремено информишите о условима дозвољеног пртљага на лету као и дозвољене садржине пртљага,

Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр.дужине трајања обилазака, термина полазака…) и искључиво водич – пратиоц имају овлашћење да одреде дужину трајања паузе или обиласка.

За све информације дате усменим,телефонским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у прос агенције.

У случају отказа аранжмана од стране путника, примењују се Општи услови путовања организатора.

Организатор путовања заџава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче (нпр.гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак..)

Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања.

Путници који поседују инострани пасош дужни су да се информишу код надлежног конзулата о условима који важе за улазак и боравак у Израел, и да сами благовремено и уредно обезбеде потребне услове и исправе .

Обавеза је путника да провери важност пасоша– најмање 6 месеци важности од планираног датума повратка,

Агенција не сноси одговорност у слућају да пограничне власти онемогуће путнику излаз тј. напуштање Р.Србије или улаз на територију Израела или земље у транзиту, и у том случају ће овакав случај третирати као отказ аранжмана од стране путника.

Молимо путнике да се благовремено информишу у агенцији или на сајту М.И.П Србије о условима уласка и боравка у Израелу.

пракса је у Израелу оставити бакшиш – напојницу носачу кофера у хотелу, и слично (ношење кофера не улази у цену бакшиша и напојница од 110$)

Програм рађен на бази минимум 25 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута.

Обавезно благовремено проверити у агенцији регулативе везане за дозвољени пртљаг (димензија, тежина, садржај),

препоручујемо да путник изврши уплату путног осигурања, пртљага, као и осигурања у случају отказа.

ОСИГУРАЊЕ И ГАРАНЦИЈА ПУТОВАЊА:

У цену путовања није укључено путно осигурање. Организатор саветује закључење осигурања које није законом обавезно и то осигурање путне одговорности, здравствено осигурање и осигурање против незгода. Уколико Организатор и Посредник нуде путна осигурања, ради се само о посредовању. Уговор о осигурању се закључује, само између Путника и осигуравајуће компаније, коме се евентуални захтеви директно упућују. Треба да прочитате услове осигурања и обавезе из уговора о осигурању. Премије осигурања нису саставни део цене путовања и доспевају одмах при закључивању уговора о осигурању. Потписивањем Уговора, Путник потврђује да му је информисан и упућен на обезбеђење, пакета путног осигурања.

Пакет путног осигурања не покрива обавезно здравствено осигурање, те се Путнику препоручује да исто сам обезбеди, јер то може бити разлог да пограничне власти не дозволе даље путовање или да Путник мора сам платити значајне трошкове евентуалног лечења.

У складу са одредбама Закону о туризму, Организатор има гаранције путовања у висини 300.000 еура, којом се за случај А) инсолвентности Организатора путовања обезбеђују: 1. трошкови нужног смештаја, исхране и повратка Путника са путовања у место поласка у земљи и иностранству, 2. потраживања уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању, које Организатор путовања није реализовао, 3. потраживања уплаћених средстава Путника у случају отказа путовања од стране Путника, у складу са Општим условима путовања, 4. потраживања разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања и за случај; Б) накнаде штете обезбеђује накнада штете, која се проузрокује Путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза Организатора путовања, које су одређене Општим условима и Програмом путовања: 1. за потраживање уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању које Организатор путовања није реализовао и 2. за потраживање разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања. Период покрића Гаранције путовања је од датума њеног издавања па до завршетка туристичког путовања, односно до повратка Путника на уговорено одредиште. Гаранција по Уговору о Гаранцији путовања број 0142/2019 од 25.01.2019.год. закљученог са уговарачем осигурања Националном асоцијацијом туристичких агенција ПУ “YУТА”, Београд, ул. Кондина бр. 14, Полиса број 300060052 од 25.01.2018.год. Акционарског друштва за осигурање „ДДОР Нови Сад”, Гаранција путовања се активира без одлагања, односно у року од 14 дана од дана настанка осигураног случаја,код Националне асоцијације туристичких агенција ПУ “YУТА”, 011 3228 686, 011 3228 687, писаним путем или телеграмом на адресу YУТА, Београд, ул. Кондина бр. 14. или на маил: гаранцијапутовања@yута.рс.

(Путник своја права за накнаду штете остварује на основу правоснанжне и извршне судске пресуде, односно, одлуке Арбитражног суда или другог вансудског решења потрошачког спора, у складу са овим Општим условима и Општим условима YУТЕ.)

Организатор путовања ТА Хало Травел, лиценца кат. ОТП бр.254 од 12.02.2010.. Уз овај програм важе општи услови путовања агенције Хало Травел са којим су путници дужни да се упознају. Програм рађен на бази минимум 20 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 5 дана пре пута, као и да промени распоред у програму путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче.

СРЕЋАН И БЛАГОСЛОВЕН ПУТ ЖЕЛИ ВАМ ВАША ЕГИНА ТРАВЕЛС !!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian