МОКРА ГОРА – МЕЋАВНИК – МАНАСТИР ДОБРУН – ВИШЕГРАД – АНДРИЋГРАД

5.04.2020.

Дрвенград  је  изграђен на брду Мећавник по замисли филмског редитеља Емира Кустурице за потребе снимања филма Живот је чудо. 

Мећавник надвисује село Мокра гора и висински је на истом нивоу са железничком станицом Јатаре, кроз коју пролази пруга уског колосека Шарганска осмица. 

Андрићград је здање посвећено Иви Андрићу, српском нобеловцу, са идејом да спаја неизмирене историјске периоде на нашим просторима, да промовише туризам, културу, уметност, мир, једнакост међу људима, расама и половима, шири писменост и племенитост и спаја и уједињује народе, регионе и свет. 

 

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

Полазак из Београда  у 5 сати испред Вазнесењске цркве,  ул. Адмирала Гепрата бр. 19. Скуп путника и полазак из Ваљева на паркингу  код   НИС-ове пумпе у Градцу.

Вожња Ибарском магистралом преко Чачка и Ужица. Долазак на Мокру гору. Слободно време за индивидуалне активности и разгледање Дрвенграда. Наставак путовања ка Вишеграду. На путу ка Вишеграду обилазак манастира Добрун. Манастир Добрун, у изворима познат као Крушево, налази се у живописном планинском крају на путу Вишеград – Ужице, 12 км од Вишеграда у клисури реке Рзав. Посвећен је Благовештењу, а подигли су га жупан Прибил и његови синови Стефан и Петар 1343. године. Већ 1393. године, када су Турци први пут провалили у Босну, манастир је страдао. Обновили су га деспот Стефан Лазаревић и кнегиња Милица. Негде на граници 18. и 19. века манастир је опустео. О настанку и ранијој историји манастира нема поузданих података.

Зна се да је једно време био седиште митрополије.

У својој историји је много пута уништаван и реконструисан. Највеће страдање манастир је доживео у току Другог Светског рата, када су га Немци користили као складиште оружја, а при повлачењу 1945. године дигли су га у ваздух. Обновљен је 1946. године. У склопу манастирског комплекса налази се Музеј Првог српског устанка, галерија, као и Музеј Митрополије дабробосанске. Након манастира Добрун, вожња 12 км до Вишеграда и обилазак града. Посета Андрићграду и мосту на Дрини. Слободно време. Полазак у касним поподневним часовима за Београд. Долазак у Београд у касним вечерњим часовима. Крај програмa.

 

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 3.300 дин 

деца до 12 година 2800 дин

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:

 • превоз аутобусом туристичке класе на наведеној релацији  / места се одређују према датуму уплате тј склапања Уговора о путовању
 • обиласке према програм
 • услуге водича / представника агенције током путовања
 • трошкове огранизације путовања

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА:

 • индивидуалне трошкове – непоменуте услуге
 • улазницу за Мећавник 250,00 дин 

Улазнице се плаћају водичу у аутобусу. Агенција не сноси одговорност промене цене улазница на локалитетима у односу на дан изласка програма – цена је подложна промени.

НАЧИН ПЛАЋАЊА:

 • динарски,  30% приликом резервације, остатак исплаћено 7 дана пред пут

НА ИЗЛЕТ ЈЕ НЕОПХОДНО ПОНЕТИ ВАЖЕЋУ ЛИЧНУ КАРТУ ИЛИ ПАСОШ, А ДЕЦА МЛАЂА ОД 18 ГОДИНА ИСКЉУЧИВО ВАЖЕЋИ ПАСОШ

ПРОГРАМ ЈЕ РАЂЕН НА БАЗИ МИНИМУМ 35 ПУТНИКА

У СЛУЧАЈУ НЕДОВОЉНОГ БРОЈА ПУТНИКА РОК ЗА ОТКАЗ ПУТОВАЊА 5 ДАНА ПРЕ ПОЧЕТКА ПУТОВАЊА

АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО ДА РЕАЛИЗУЈЕ ПРЕВОЗ УЗ КОРЕКЦИЈУ ЦЕНЕ ИЛИ У САРАДЊИ СА ДРУГОМ АГЕНЦИЈОМ

АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО КОРЕКЦИЈЕ ЦЕНА У СЛУЧАЈУ ПРОМЕНА НА ДЕВИЗНОМ ТРЖИШТУ

АГЕНЦИЈА НЕ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЕВЕНТУАЛНЕ ДРУГАЧИЈЕ УСМЕНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОГРАМУ ПУТОВАЊА

ОРГАНИЗАТОР ЗАДРЖАВА ПРАВО ПРОМЕНЕ РЕДОСЛЕДА ПОЈЕДИНИХ САДРЖАЈА У ПРОГРАМУ

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА ТА ЕГИНА ТРАВЕЛС

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ СУ САСТАВНИ ДЕО ПРОГРАМА ПУТОВАЊА

ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ТА ЕГИНА ТРАВЕЛС, ЛИЦЕНЦА ОТП 268/2020 од 04.02.2020. Категорија А20

 

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ: (обавезно прочитати)

 • Редослед седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј склапања Уговора о путовању. Приликом прављења редоследа седења узимају се у обзир старији путници, труднице, породице са децом (до 12 година), путници са документованим здравственим проблемима… Први ред седишта су службена седишта и ако нема потребе, не издају се путницима. Путник је дужан да прихвати седиште које му агенција додели.
 • Дан пред полазак организатор путовања шаље СМС поруку са свим детаљима поласка. Уколико не добијете поруку обавезно контактирајте агенцију ради добијања тачних података око поласка на путовање.
 • Моле се путници да воде рачуна о својим документима, новцу и стварима у току трајања аранжмана. Остављање вредних ствари у аутобусу није препоручљиво јер превозник не одговара за исте! У случају обијања аутобуса, путник може затражити надокнаду штете само за своје осигуране ствари код овлашћених осигуравајућих кућа. Организатор путовања не може одговарати нити се организатору путовања пишу приговори у случају ових непредвиђених околности.
 • Напомињемо да је путовање групно и томе је све подређено. Према томе, потребно је јасно сагледавање ситуације да су у возилу, музика и филмови који се пуштају неутрални по свом садржају. Температура у возилу не може се индивидуално за свако седиште подешавати и имајте у виду да оно што је за некога топло, за другог је хладно и сл. Дакле, за групно путовање потребно је пуно разумевање међу путницима и осећај колективизма.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).
 • Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака, времена доласка и даљег распореда у аранжману).
 • Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања као и Општим условима путовања организатора.

ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ТА ЕГИНА ТРАВЕЛС, ЛИЦЕНЦА ОТП 268/2020 од 04.02.2020. Категорија А20

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
(Next Post) »


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian