МОКРА ГОРА – МЕЋАВНИК – МАНАСТИР ДОБРУН – ВИШЕГРАД – АНДРИЋГРАД

5.04.2020.

Дрвенград  је  изграђен на брду Мећавник по замисли филмског редитеља Емира Кустурице за потребе снимања филма Живот је чудо. 

Мећавник надвисује село Мокра гора и висински је на истом нивоу са железничком станицом Јатаре, кроз коју пролази пруга уског колосека Шарганска осмица. 

Андрићград је здање посвећено Иви Андрићу, српском нобеловцу, са идејом да спаја неизмирене историјске периоде на нашим просторима, да промовише туризам, културу, уметност, мир, једнакост међу људима, расама и половима, шири писменост и племенитост и спаја и уједињује народе, регионе и свет. 

 

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

Полазак из Београда  у 5 сати испред Вазнесењске цркве,  ул. Адмирала Гепрата бр. 19. Скуп путника и полазак из Ваљева на паркингу  код   НИС-ове пумпе у Градцу.

Вожња Ибарском магистралом преко Чачка и Ужица. Долазак на Мокру гору. Слободно време за индивидуалне активности и разгледање Дрвенграда. Наставак путовања ка Вишеграду. На путу ка Вишеграду обилазак манастира Добрун. Манастир Добрун, у изворима познат као Крушево, налази се у живописном планинском крају на путу Вишеград – Ужице, 12 км од Вишеграда у клисури реке Рзав. Посвећен је Благовештењу, а подигли су га жупан Прибил и његови синови Стефан и Петар 1343. године. Већ 1393. године, када су Турци први пут провалили у Босну, манастир је страдао. Обновили су га деспот Стефан Лазаревић и кнегиња Милица. Негде на граници 18. и 19. века манастир је опустео. О настанку и ранијој историји манастира нема поузданих података.

Зна се да је једно време био седиште митрополије.

У својој историји је много пута уништаван и реконструисан. Највеће страдање манастир је доживео у току Другог Светског рата, када су га Немци користили као складиште оружја, а при повлачењу 1945. године дигли су га у ваздух. Обновљен је 1946. године. У склопу манастирског комплекса налази се Музеј Првог српског устанка, галерија, као и Музеј Митрополије дабробосанске. Након манастира Добрун, вожња 12 км до Вишеграда и обилазак града. Посета Андрићграду и мосту на Дрини. Слободно време. Полазак у касним поподневним часовима за Београд. Долазак у Београд у касним вечерњим часовима. Крај програмa.

 

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 3.300 дин 

деца до 12 година 2800 дин

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА:

Улазнице се плаћају водичу у аутобусу. Агенција не сноси одговорност промене цене улазница на локалитетима у односу на дан изласка програма – цена је подложна промени.

НАЧИН ПЛАЋАЊА:

НА ИЗЛЕТ ЈЕ НЕОПХОДНО ПОНЕТИ ВАЖЕЋУ ЛИЧНУ КАРТУ ИЛИ ПАСОШ, А ДЕЦА МЛАЂА ОД 18 ГОДИНА ИСКЉУЧИВО ВАЖЕЋИ ПАСОШ

ПРОГРАМ ЈЕ РАЂЕН НА БАЗИ МИНИМУМ 35 ПУТНИКА

У СЛУЧАЈУ НЕДОВОЉНОГ БРОЈА ПУТНИКА РОК ЗА ОТКАЗ ПУТОВАЊА 5 ДАНА ПРЕ ПОЧЕТКА ПУТОВАЊА

АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО ДА РЕАЛИЗУЈЕ ПРЕВОЗ УЗ КОРЕКЦИЈУ ЦЕНЕ ИЛИ У САРАДЊИ СА ДРУГОМ АГЕНЦИЈОМ

АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО КОРЕКЦИЈЕ ЦЕНА У СЛУЧАЈУ ПРОМЕНА НА ДЕВИЗНОМ ТРЖИШТУ

АГЕНЦИЈА НЕ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЕВЕНТУАЛНЕ ДРУГАЧИЈЕ УСМЕНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОГРАМУ ПУТОВАЊА

ОРГАНИЗАТОР ЗАДРЖАВА ПРАВО ПРОМЕНЕ РЕДОСЛЕДА ПОЈЕДИНИХ САДРЖАЈА У ПРОГРАМУ

УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА ТА ЕГИНА ТРАВЕЛС

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ СУ САСТАВНИ ДЕО ПРОГРАМА ПУТОВАЊА

ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ТА ЕГИНА ТРАВЕЛС, ЛИЦЕНЦА ОТП 268/2020 од 04.02.2020. Категорија А20

 

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ: (обавезно прочитати)

ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ТА ЕГИНА ТРАВЕЛС, ЛИЦЕНЦА ОТП 268/2020 од 04.02.2020. Категорија А20

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
(Next Post) »


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian