Сегедин

2. 05. 2020.

Град сунца и воде – како се најчешће назива овај град. Сегедин је најсунчаније место у целој Мађарској и град смештен на подручју које обилује изворима термалне воде. Некада углавном знан као чувар мађарске традиције и препознатљивих брендова, последњих деценија се развио у прави туристички рај. Испреплетеност старог и модерног, мира и вреве, чини овај град таквим да може задовољити апетите и оних најпробирљивијих гостију. По читавом граду, који је пажљиво уређен са много зеленила и правим малим природним оазама, са фонтанама које су ту да свакога подсете како је Сегедин водени град, могу се видете грађевине разних архитектонских стилова, споменици, верски објекти… Сегедин је права идила за љубитеље доброг залогаја и врхунских вина у којем се још од средњег века одржава Фестивал вина. У чардама којих има свуда можете уживати у најразноврснијим специјалитетима мађарске кухиње као и у чувеним мађарским винима.

Програм путовања:

Полазак из Лознице у 03:30 сата на аутобуској станици, у 05:00 испред пумпе НИС у Градцу, из Београда око 06:30 сати (испред Вазнесењске цркве, ул. Адмирала Гепрата бр. 19).

Вожња аутопутем ка Морахалому са успутним задржавањима на граничним прелазима и потребним паузама. Долазак у Сегедин у преподневним часовима (у зависности од задржавања на граничним прелазима и обављања царинских формалности). Упознавање са градом у пратњи водича: Главни (Сечењи) Трг, Заветна црква, Српска Православна црква…. Слободно време за индивидуалне активности у центру.
Индивидуални обилазак једног од тржних центара АРКАД. Одлазак до хипермаркета Аuchan, Метро, Praktiker. Слободно време. Полазак за Србију око 19 часова. Долазак на место поласка у касним вечерњим часовима – зависно од услова на путу и задржавања на граничним прелазима. Крај програма.

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА: 3.500 дин, деца до 12 година 3.000 дин

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:

• превоз аутобусом туристичке класе просечне удобности на наведеној релацији / места се одређују према датуму уплате тј склапања Уговора о путовању
• разгледање Сегедина у пратњи водича
• услуге туристичког водича / пратиоца током путовања
• трошкове огранизације путовања

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА:

• путно здравствено осигурање
• индивидуалне трошкове – непоменуте услуге

НАЧИН ПЛАЋАЊА

• динарски, 30% приликом резервације, остатак исплаћено најкасније 7 дана пред путовање

*** НЕ ЧЕКА СЕ НА ГРАНИЦИ ОБРАДА ПАПИРА ЗА TAX FREE

ПРЕМА ЗАКОНУ О ТУРИЗМУ, ЧЛАН 79, ЗА ЈЕДНОДНЕВНЕ ИЗЛЕТИ (ПУТОВАЊА КРАЋА ОД 24 САТА), НИЈЕ ОБЕЗБЕЂЕНА ЗАШТИТА У ПОГЛЕДУ ГАРАНЦИЈЕ ПУТОВАЊА

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ

• Редослед седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј склапања Уговора о путовању. Приликом прављења редоследа седења узимају се у обзир старији путници, труднице, породице са децом (до 12 година), путници са документованим здравственим проблемима… Први ред седишта су службена седишта и ако нема потребе, не издају се путницима. Путник је дужан да прихвати седиште које му агенција додели.
• Путник је дужан да приликом потписивања уговора достави организатору путовања све тражене податке, укључујући и број исправе са којом се прелази граница. Уколико приликом потписивања уговора није доставио тражени податак, рок за доставу је 48 сати.
• За путнике који поседују црвени биометријски пасош Републике Србије, за улазак у ЕУ пасош треба да важи минимум 3 месеца од дана повратка са путовања, а за улазак у Републику Турску минимум 6 месеци од дана повратка са путовања.
• Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Путници који нису држављани Србије у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују. Препоручује се путницима да се о условима уласка у земље ЕУ (потребна новчана средства за боравак, здравствено осигурање, потврде о смештају…) информишу на сајту Делегације ЕУ у Србији www.еуропа.рс или у амбасади или конзулату земље у коју путују и кроз које пролазе. Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику улаз на територију ЕУ.
• Дан пред полазак организатор путовања шаље обавештење са свим детаљима поласка. Уколико не добијете поруку обавезно контактирајте агенцију ради добијања тачних података око поласка на путовање.
• Заустављање ради успутних одмора предвиђено је на сваких 3,5 до 4х вожње на успутним стајалиштима, у зависности од расположивости капацитета стајалишта и услова на путу.
• Моле се путници да воде рачуна о својим путним исправама, новцу и стварима у току трајања аранжмана. Остављање вредних ствари у аутобусу и у хотелским собама није препоручљиво јер ни превозник ни хотел не одговарају за исте! У случају обијања аутобуса, путник може затражити надокнаду штете само за своје осигуране ствари код овлашћених осигуравајућих кућа. Организатор путовања не може одговарати нити се организатору путовања пишу приговори у случају ових непредвиђених околности.
• Напомињемо да је путовање групно и томе је све подређено. Према томе, потребно је јасно сагледавање ситуације да су у возилу, музика и филмови који се пуштају неутрални по свом садржају. Температура у возилу не може се индивидуално за свако седиште подешавати и имајте у виду да оно што је за некога топло, за другог је хладно и сл. Дакле, за групно путовање потребно је пуно разумевање међу путницима и осећај колективизма.
• Простор за пртљаг у аутобусу је ограничен и предвиђена количина пртљага по путнику је један кофер и један комад ручног пртљага.
• Упозоравају се путници да због поштовања сатница предвиђених програмом путовања, не постоји могућност задржавања аутобуса на граничном прелазу ради регулисања повраћаја средстава по основу “таx фрее” па Вас молимо да то имате у виду.
• Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).
• Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака, времена доласка и даљег распореда у аранжману).
• Путницима који имају за циљ посете музејима и галеријама, препоручујемо да на интернету провере радно време истих и да жељене посете ускладе са слободним временом на путовању.
• Сва времена у програмима путовања су дата по локалном времену земље у којој се борави.
• Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања.
• Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
• Међународно путно здравствено осигурање је обавезно за поједине дестинације. Саветујемо Вас да исто поседујете за сва Ваша путовања јер у супротном сами сносите одговорност за евентуалне последице приликом контроле државе у коју путујете као и контроле у државама кроз које пролазите.
• За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције.
• Организатор задржава право да путем Ласт минуте понуде продаје своје аранжмана по ценама које су другачије од оних у ценовнику. Странке које су уплатиле аранжман по ценама објављеним у овом ценовнику немају право да потражују надокнаду на име евентуалне разлике у цени.

Организатор путовања је ЕГИНА ТРАВЕЛС, лиценца ОТП 268/2020 категорија лиценце А 20 од 04.02.2020. године.

                               Срећан и благословен пут жели Вам ТА Егина травелс !

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress