Солун

01. – 03. мај 2020. године

 

Први дан: 01.05.– ПЕТАК

Састанак учесника путовања у 16:30 сати на паркингу испред Нисове пумпе I у Градцу, полазак у 17:00 сати. Полазак из Београда у 19.00 сати код цркве Вазнесењске (ул. Адмирала Гепрата бр. 19) . Путовање кроз Србију и Северну Македонију ка Грчкој уз краће паузе ради одмора и царинских фомалности.

Други дан: 02.05.-СУБОТА

Долазак у Солун у раним јутарњим часовима. Посета храму Светог Димитрија и храму Свете Софије. Посета српском војничком гробљу на Зејтинлику. Комплекс гробља је подигнут на простору на коме се од 1916. године налазила Главна војна пољска болница српске војске, у склопу које је настало и гробље за преминуле које је временом прерасло у данашњи комплекс.

Затим посета прелепом Аристотеловом тргу, једном од најпопуларнијих и највећих тргова у Солуну. Трг се налази на Никис Авенији, и излази на море. Налази се у самом центру града и главно је место за окупљање млађе популације. Окружују га велике зграде које су махом скупи хотели и продавнице. Трг је пун скупих кафића који су увек пуни.

Аристотелов трг је конструисао француски архитеткта Ернест Хебрард 1918 године а коначни изглед добио 1950. Са северне стране трга се налази градски парк а у непосредној близини је и стара солунска пијаца, која је врло популарна код наших туриста. На њој се често чује српски језик. Слободно време.

Посета споменику Александру Македонском и Белој Кули као делу некад моћних зидина.

Одлазак у тржни центар Космос, највећи тржни центар на изласку из Солуна уколико буде отворен услед Првомајских празника. Слободно време за посету центру до термина предвиђеног за полазак ка Србији. Уколико не буде отворен слободно време у центру Солуна, до поласка за Србију.

 

Трећи дан: 03.05.-НЕДЕЉА

Долазак у Београд/Ваљево на место полака у преподневним часовима, зависно од услова на путу и задржавања на граничним прелазима.

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ИЗНОСИ 50 еура

 

У ЦЕНУ ЈЕ УРАЧУНАТО:

– Превоз аутобусом високе туристичке класе на релацији наведеној у програму,

– Услуге туристичког водича

– Трошкови организације путовања.

У ЦЕНУ НИЈЕ УРАЧУНАТО:

-Међународно здравствено осигурање

– Лични трошкови

НАЧИН ПЛАЋАЊА:

30% приликом резервације, остатак на рате до поласка на путовање. Последња рата мора бити уплаћена 10 дана пре поласка.

НАПОМЕНА:

Програм је рађен на бази 45 путника. Агенција задржава право корекција цена услед промена на тржишту. Агенција задржава право отказа путовња минимум 5 дана пре поласка.

 

Организатор путовања је Туристичка агенција ЕГИНА ТРАВЕЛС,

лиц. бр. ОТП 268/2020 категорија А 20 од 04.02.2020.године

Уз овај програм важе Општи услови путовања

Туристичке агенције ЕГИНА ТРАВЕЛС.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
« (Previous Post)


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian