Манастир Тумане, археолошко налазиште Винча, Смедеревска тврђава, Сребрно језеро 07.06.2020. године – недеља

07.06.2020. године – недеља

У недељу 07.06.2020. састанак учесника путовања у jутарњим сатима у 03.30 сати, полазак у 04.00 сати испред Нисове пумпе у Градцу. Полазак из Београда у 05.30 сати испред Вазнесењске цркве (Улица Aдмирала Гепрата број 19). Долазак у манастир Тумане око 8.00 часова. Присуствовање Светој Литургији. Молитва за здравље и целивање моштију Преподобног Јакова Туманског, Светог Нектарија Егинског, Светог Зосима Синаита, чудотворне иконе Пресвете Богородице коју је донео свети Јован Шангајски из Русије. Одлазак пешице у испосницу Светог Зосима (удаљеност око 1км).

 

Након посете манастиру, пут настављамо ка Смедереву.

Путовање ка једном од наших најзначајнијих археолошких локалитета, Винчи, једног од првих урбаних насеља у Европи, које датира из периода од 5.000 година пре нове ере, а где су пронађени добро очувани остаци неолитског насеља.

 

 

Путовање ка Смедереву, престонице Србије пред њен пад под турску власт. Обилазак Смедеревске тврђаве, једне од највећих средњевековних тврђава у Европи и једне од 6 најзначајнијих тврђава на Дунаву у нашој земљи.

 

Наставак пута до Сребрног језера, које је због своје изузетне лепоте и величине названо и „српско море“. Само језеро је у широкој малој долини Дунава, али је окружено брдима од 282 метара ка северу (Горица брдо), 362 метара ка југу (Липовача брдо), док је цео западни део долине затворен од стране Великог брда и његовог највишег врха (324 метара Анатема). Ушће реке Пек у Дунав, познато по свом обрнутом току током високог водостаја, налази се јужно од језера. Историјска налазишта средњовековног града-тврђаве у Голупцу и Раму такође су у близини језера, као извор Хајдучка вода.

Слободно време за ручак у неком од многобројних ресторана на језеру.

Повратак у Ваљево у вечерњим сатима.

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ИЗНОСИ: 2.300,00 рсд

У ЦЕНУ ЈЕ УРАЧУНАТО:

– Превоз аутобусом високе туристичке класе на релацији наведеној у програму,

– Услуге стручног туристичког водича у току путовања

– Обиласци према програму путовања

– Трошкови организације путовања

У ЦЕНУ НИЈЕ УРАЧУНАТО:

– лични трошкови.

НАЧИН ПЛАЋАЊА: 30% приликом резервације, остатак до 5 дана пре поласка.

НАПОМЕНА: програм је рађен на бази 35 путника. Aгенција задржава право да откаже аранжман најкасније 3 дана пре планираног поласка

 

Организатор путовања је Туристичка агенција ЕГИНА ТРАВЕЛС,

лиценца ОТП 268/2020 ОД 04.02.2020.

Уз овај програм важе Општи услови путовања

Туристичке агенције ЕГИНА ТРАВЕЛС.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


© 2021: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian