ХИЛАНДАР 12.08.2020. и 19.08.2020.

1.дан – Полазак из Београда у поподневним часовима.

2.дан – Долазак у Уранополис или Јерисос у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (препоручљиво је да се исповедите у свом храму, јер се деси да исповедник у Хиландару није у могућности да исповеда тог дана), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере, прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3.дан – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци Јовањица око 12.30 часова, а потом из Уранополиса за Солун. Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна, а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4.дан – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

Цена: 13500 дин. (плаћање на 10 месечних рата уз депоновање чекова или административну забрану до 15.10.2020. у једнаким месечним ратама)

Цена за стране држављане је 115е (девизне инструкције се добијају по пријави).

Аранжман је могуће плаћати на једнаке рате до поласка или до 15.10.2020. уз депоновне чекове или административну забрану.

Цена обухвата:
– превоз  туристичким аутобусом или минибусом у зависности од броја пријављених
– водство и организацију пута

Цена не обухвата:
– визу за Свету Гору – 25е (студенти грчког универзитета, ђаци, свештеници – 10е)
– вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6е до 10е, у зависности од врсте брода и луке из које испловљавамо)
– Међународно путно здравствено осигурање – 400 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике

до 75 година старости, за старије 1200 динара ).  Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужни урадити сами осигурање). Молимо да прочитате Опште услове осигуравајуће куће, посебно у којим случајевима важи осигурање. Опште услове шаљемо са осталом документацијом

– индивидуалне трошкове.

У манастиру обезбеђено ноћење и оброци са монаштвом и осталим гостима.

Организатор путовања је ТА Ловћен,

Субагент путованја је ТА Егина травелс

лиценца ОТП 268/2020 ОД 04.02.2020.

Уз овај програм важе Општи услови путовања

Туристичке агенције ЕГИНА ТРАВЕЛС

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian