ЕТНО СЕЛО СУНЧАНА РЕКА И ДРИНСКА РЕГАТА 18.07.2020.

18.07.2020. године – Субота

У суботу 18.07.2020. састанак учесника путовања у jутарњим сатима у 07:30 сати, полазак у 08.00 сати испред Нисове пумпе у Градцу.  Долазак у етно село Сунчана река око 09:30 сати. Спортско-рекреативни туристички комплекс Сунчана река се налази се на десној обали предивне реке Дрине,  између планине Гучево у Србији и планине Мајевица у Републици Српској и заузима површину од 5 хектара. Изузетно романтичан, занимљив спортско-туристички комплекс Сунчана река у Горњој Ковиљачи пружа јединствену оазу за одмор, опуштање, спорт и рекреацију, која је и те како потребна људима оптерећеним свакодневним обавезама, убрзаним темпом живота, као и свима који су изложени свакодневном стресу.

 „Сеоце к’о некад“ сачињава пет кућерака који се зову: „Јабука“, „Трешња“, „Вишња“, „Кајсија“, „Бресква“ и музејску вредност с обзиром да показује начин живота у старом српском селу. Одлично је за камповање. У понуди је ресторан Под врбом. Од објеката поседују и летњу башту, отворену и наткривену и летњиковац, што је као створено за уживање по лепом времену.  

 

Након одмора у етно комплексу, око 12:30 сати, пут настављамо даље ка Бајиној Башти где на располагању имате слободно време све до поласка.  

 

Мало је у овој нашој земљици Србији таквих места на којима су и Бог и природа народу, на тако мало простора, подарили толико лепоте и толико рајских украса као што је то случај са варошицом Бајина Башта и са простором око овог града. Мало је на овим просторима и таквих складних, вешто укомпонованих урбаних целина као што је сам град Бајина Башта који је некако сав утонуо у зеленило у питомој долини поред Дрине. Не зна се је ли лепши сам град, или је лепша Дрина што тече испод града, или дринска језера, или предивна планина Тара са националним парком и у свету јединственом Панчићевом омориком, коју је чувени биолог открио 1875. године, на стрмим падинама клисуре Белог Рзава.  

 

Дринска регата је најстарија и најмасовнија манифестација на реци Дрини која се већ четврт века организује у Бајиној Башти. Прва Дринска регата је одржана јула 1994. године и од тада се сваке треће седмице у јулу одвија ова манифестација. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима. Овај јединствени карневал на води уз велики број других разноврсних садржаја представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у овом делу Европе.

 

Дринска регата поред великог спуста реком Дрином обухвата и бројне пратеће садржаје који сваке године у јулу у Бајину Башту привуку преко 100 000 посетилаца.  Од јубиларне 20. Дринске регате усталило се да програм манифестације траје пет дана и то од среде до недеље а велики спуст Дрином је традиционално увек суботом. За све дана трајања манифестације у центру Бајине Баште се одржава сајам меда, ракија, сувенира и домаће радиности.

Полазак је предвиђен у вечерњим часовима.  

 

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ИЗНОСИ: 1800,00 рсд   У ЦЕНУ ЈЕ УРАЧУНАТО:

– Превоз аутобусом високе туристичке класе на релацији наведеној у програму,

– Услуге стручног туристичког водича у току путовања

– Обиласци према програму путовања

– Трошкови организације путовања

У ЦЕНУ НИЈЕ УРАЧУНАТО:

– лични трошкови.

НАЧИН ПЛАЋАЊА: 30% приликом резервације, остатак до 5 дана пре поласка.

НАПОМЕНА: програм је рађен на бази 35 путника. Aгенција задржава право да откаже аранжман најкасније 3 дана пре планираног поласка

Организатор путовања је Туристичка агенција ЕГИНА ТРАВЕЛС,

лиценца ОТП 268/2020 ОД 04.02.2020.

Уз овај програм важе Општи услови путовања

Туристичке агенције ЕГИНА ТРАВЕЛС.        

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian