МАНАСТИР ТУМАНЕ – Светиња у којој вера чини чуда

11.10.2020. године – недеља

Састанак учесника путовања ујутру у 03.30 h код НИС Петрол пумпе у Градцу, полазак у 04.00 h. Полазак из Београда у 05.30 h испред Вазнесењске цркве (Улица Aдмирала Гепрата број 19). Долазак у манастир Тумане око 8.00 часова. Присуствовање Светој Литургији. Молитва за здравље и целивање моштију Преподобног Јакова Туманског, Светог Нектарија Егинског, Светог Зосима Синаита, чудотворне иконе Пресвете Богородице коју је донео свети Јован Шангајски из Русије. Одлазак пешице у испосницу Светог Зосима (удаљеност око 1км).

Манастир Тумане налази се на 10-ак километара од Голупца. По предању Тумане је подигао косовски јунак Милош Обилић, који је живео и владао делом данашњег Браничева. По предању он је ловио по шумама у околини где се сада налази манастир, и у лову нехотице је ранио подвижника Светог Зосиму. Носећи подвижника ка свом двору да му спасе живот, на месту где је сада манастир светац је молио да га спусти и рекао Милошу: „Ту мани и пусти ме да умрем“.

Назив манастира се очувао до данас као и спомен на Светог подвижника Зосима, који је велики исцелитељ. Године 2014. одлуком Епископа браничевског Господина др Игнатија у манастир је дошло монашко братство које је данас најбројнији мушки манастир у епархији браничевској на челу са игуманом Димитријем.

Након манастира Тумане обилази се и манастир Нимник.

Нимник се налази у селу Крјаче, у општини Велико Градиште, а неки га зову и Маријански манастир. Посвећен је преносу моштију Светог Николе, односно младом Николи, па се слава манстира обележава 22.маја по новом календару. Нимник на влашком значи „ништа“ и његово име везује се за влашку девојчицу Николину која ниј ехтела Турцима да открије локацију манастира и стално им је на влашком говорила „Нишћу нимник“ (не знам ништа) због чега је погубљена.

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ИЗНОСИ:  2.000,00 рсд  полазак из Ваљева

                                                                      1.600,00 рсд – полазак из Београда

деца до 6.година гратис, а до 12.година имају право на 50% попуста

У ЦЕНУ ЈЕ УРАЧУНАТО:

– Превоз аутобусом високе туристичке класе на релацији наведеној у програму,

– Услуге стручног туристичког водича у току путовања

– Обиласци према програму путовања

– Трошкови организације путовања

У ЦЕНУ НИЈЕ УРАЧУНАТО:

– лични трошкови.

НАЧИН ПЛАЋАЊА: 30% приликом резервације, остатак до 5 дана пре поласка.

НАПОМЕНА: програм је рађен на бази 45 путника. Aгенција задржава право да откаже аранжман најкасније 3 дана пре планираног поласка

 Организатор путовања је Туристичка агенција ЕГИНА ТРАВЕЛС,

 лиценца ОТП 268/2020 ОД 04.02.2020. категорија А20

Уз овај програм важе Општи услови путовања

Туристичке агенције ЕГИНА ТРАВЕЛС.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


© 2020: EGINA TRAVELS | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian